0 0
Česnečka

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Česnečka

    Postup přípravy

    Sdílet

    Česnečka se v Čechách vaří už od středověku, kdy byla jídlem chudiny. V té době se místo brambor používaly kroupy a určitě měla i mnohem jednodušší přípravu 😛

    Na 4 porce budeme potřebovat:

    • 3 brambory
    • 4 stroužky česneku
    • 2 zeleninové bio bujony
    • kousek másla
    • kmín, pepř
    • několik snítek čerstvé majoránky příp. lžíce majoránky sušené
    • 1,3 l vody

    Postup:

    Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a orestujeme s kmínem na másle. Zalijeme vodou, přidáme bujonové kostky, pepř a vaříme do změknutí brambor. Nakonec ochutíme odrhnutými lístečky majoránky a drceným česnekem.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Banánový dezert s karamelem
    další
    Grilované vepřové špízy se šajvějí, krůtí medailonky na červeném kari, grilovaný salát se švestkovou zálivkou a mrkvové pesto
    předchozí
    Banánový dezert s karamelem
    další
    Grilované vepřové špízy se šajvějí, krůtí medailonky na červeném kari, grilovaný salát se švestkovou zálivkou a mrkvové pesto

    Přidejte svůj komentář