0 0
Karamelový cheesecake s griliášem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Korpus
250 g karamelové sušenky
60 g máslo
Náplň
200 g bílá čokoláda
1 ks mascarpone
1 ks zakysaná smetana
1 ks šlehačka
1 lžička kakaové máslo příp. běžné máslo
0,5 sáčku želatina
Griliáš
50 g vlašské ořechy
50 g cukr
Na ozdobu
1 balení mochyně peruánská

Karamelový cheesecake s griliášem

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Osvěžující a zdravé bobule mochyně jsou u Peruánců velmi ceněné.

  • Středně náročné

Ingredience

  • Korpus

  • Náplň

  • Griliáš

  • Na ozdobu

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Dortovou formu na dně vyložíme pečícím papírem a boční obručí ho připevníme.

2
Hotovo

Sušenky rozdrtíme v mixéru nebo v igelitu válečkem. Rozehřejeme máslo a smícháme se sušenkami. Vzniklou hmotu natlačíme na dno dortové formy.

3
Hotovo

Bílou čokoládu se lžičkou tuku rozpustíme ve vodní lázni a smícháme s mascarpone a zakysankou. Želatinu rozpustíme dle návodu v trošce vody a těsně pod bodem varu stáhneme z plotny. Trochu směsi vmícháme do želatiny a následně jí přendáme do zbytku čokoládové hmoty. Důkladně promícháme. Vychlazenou šlehačku ušleháme a opatrně vmícháme do čokolády. Celé pak vylijeme na korpus a uhladíme. Zafreshujeme a necháme ztuhnout v lednici, ideálně přes noc.

4
Hotovo

Cukr rozpustíme v malém kastrůlku, a když začne chytat zlatavou barvu, vmícháme do něj nahrubo posekané ořechy, které jsme předem nasucho opražili na pánvi. Promícháme a vylijeme na kus pečícího papíru. Necháme zchladnout a potom přikryjeme ještě jedním papírem, a taky utěrkou, a rozklepeme paličkou na maso. Vzniklým griliášem posypeme dort a ozdobíme mochyní.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Omáčka Bolognese
další
Tvarohový koláč s borůvkami

Přidejte svůj komentář