0 0
Kukuřičná krémová polévka s tortilla chipsy

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kukuřičná krémová polévka s tortilla chipsy

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Levné a chutné recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Mohlo by se zdát, že první kukuřici ochutnali američtí Indiáni, ale již několik tisíc let před Kristem malovali kukuřici Egypťané do papyrových svitků.

  • 30 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • Na ozdobu

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

V kastrolu rozehřejeme máslo a orestujeme na něm posekanou cibuli. K narůžovělé cibulce přidáme kukuřici, chilli, nastrouhaný muškátový oříšek, bujóny, 1,2 l vody a vaříme asi 15 minut. Poté polévku důkladně rozmixujeme ponorným mixérem a ještě přepasírujeme přes hrubý cedník. Potom zjemníme kokosovým mlékem. Už jen krátce prohřejeme. Na talířích pokapeme olejem a ozdobíme drobně pokrájenými chilli papričkami a tortilla chipsy.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Cuketové krokety se sýrem
další
Omáčka Bolognese
předchozí
Cuketové krokety se sýrem
další
Omáčka Bolognese

Přidejte svůj komentář