0 0
Kukuřičná krémová polévka s tortilla chipsy

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Kukuřičná krémová polévka s tortilla chipsy

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Levné a chutné recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Mohlo by se zdát, že první kukuřici ochutnali američtí Indiáni, ale již několik tisíc let před Kristem malovali kukuřici Egypťané do papyrových svitků.

  • 30 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • Na ozdobu

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

V kastrolu rozehřejeme olej a orestujeme na něm posekanou cibuli. K narůžovělé cibulce přidáme kukuřici, chilli, nastrouhaný muškátový oříšek, rozdrobené bujóny, 1,2 l vody a vaříme asi 15 minut. Poté polévku důkladně rozmixujeme ponorným mixérem a ještě přepasírujeme přes hrubý cedník. Potom zjemníme smetanou. Už jen krátce prohřejeme a případně dochutíme citrónovou šťávou. Na talířích pokapeme olejem a ozdobíme drobně pokrájenými chilli papričkami a tortilla chipsy.

Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky Revue.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Cuketové krokety se sýrem
další
Omáčka Bolognese
předchozí
Cuketové krokety se sýrem
další
Omáčka Bolognese

Přidejte svůj komentář