0 0
Dýňové máslo

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

200 g máslo
130 g dýně Hokaidó
70 g med
1/2 lžičky skořice
prášek, dřeň, aroma... vanilka
špetka sůl

Dýňové máslo

Skořice se získává s kůry stromu skořicovníku. Je to zahřívací koření, které má většina z nás spojené s vánoční pohodou.

  • 40 min
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Dýni omyjeme, oloupeme (i přesto, že Hokaidó se loupat nemusí), zabalíme do alobalu a upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C doměkka, cca 25 min. Máslo necháme změknout při pokojové teplotě.

2
Hotovo

Zchladlou dýni rozmixujeme a vyšleháme společně s máslem, medem, skořicí, vanilkou a solí.

Michael

Bez jídla bych pošel během pár hodin. Na druhou stranu rád sportuji a jsem v jídle dost vybíravý, aneb jak říkává babička, rozežraný. Maso vždy opracovávám jako chirurg a sladké schovávám i u postele. Navíc tvořím weby a při tvorbě tohoto dílka se mi pěkně sbíhají sliny, říkám připravujíc fajitas 😉

předchozí
Svatomartinské rohlíčky
další
Hummus z červené řepy

Přidejte svůj komentář