0 0
Koláč z listového těsta s chřestem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Koláč z listového těsta s chřestem

Postup přípravy

Sdílet

Co budeme potřebovat:

  • 1 balení listového těsto rozváleného na papíře
  • 1 šlehačka
  • 2 vejce
  • 50 g sýru parmazánového typu
  • 1 svazek zeleného chřestu
  • čerstvá bazalka
  • sůl, čerstvě mletý pepř, muškátový květ

Na salát

  • 4 rajčata
  • 1 mozzarella
  • olivový olej
  • citronová šťáva
  • čerstvě mletý pepř

Postup:

Chřest omyjeme a odkrájíme tuhé konce stonků. Na dvě minuty jej oblanšírujeme v osolené vroucí vodě. Poté vodu slijeme a hned ho naložíme do studené vody. Mezitím si rozehřejeme troubu na 200 st. C a na plech si roztáhneme listové těsto. Necháme ho na přiloženém pečícím papíře. Okraje těsta zvedneme a podložíme poskládaným krajem papíru.

Ta těsto vyskládáme stonky chřestu. Do vyšší misky rozklepneme vejce, přilijeme šlehačku, přidáme posekanou bazalku, osolíme, opepříme, okořeníme muškátovým květem a vidličkou rozšleháme. Směs nalijeme na chřest a posypeme strouhaným sýrem. Opatrně přeneseme do rozpálené trouby, aby se nám šlehačka nevylila přes okraje těsta.

Pečeme dozlatova cca 15 – 20 minut.

Rajčata omyjeme, nakrájíme na plátky a na talířích střídáme s plátky mozzarelly. Pokapeme olejem, citronovou šťávou a opepříme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Makový chlebíček
další
Polévka z červené čočky se šalvějí a kurkumou
předchozí
Makový chlebíček
další
Polévka z červené čočky se šalvějí a kurkumou

Přidejte svůj komentář