0 0
Koláč z listového těsta s chřestem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Koláč z listového těsta s chřestem

    Postup přípravy

    Co budeme potřebovat:

    • 1 balení listového těsto rozváleného na papíře
    • 1 šlehačka
    • 2 vejce
    • 50 g sýru parmazánového typu
    • 1 svazek zeleného chřestu
    • čerstvá bazalka
    • sůl, čerstvě mletý pepř, muškátový květ

    Na salát

    • 4 rajčata
    • 1 mozzarella
    • olivový olej
    • citronová šťáva
    • čerstvě mletý pepř

    Postup:

    Chřest omyjeme a odkrájíme tuhé konce stonků. Na dvě minuty jej oblanšírujeme v osolené vroucí vodě. Poté vodu slijeme a hned ho naložíme do studené vody. Mezitím si rozehřejeme troubu na 200 st. C a na plech si roztáhneme listové těsto. Necháme ho na přiloženém pečícím papíře. Okraje těsta zvedneme a podložíme poskládaným krajem papíru.

    Ta těsto vyskládáme stonky chřestu. Do vyšší misky rozklepneme vejce, přilijeme šlehačku, přidáme posekanou bazalku, osolíme, opepříme, okořeníme muškátovým květem a vidličkou rozšleháme. Směs nalijeme na chřest a posypeme strouhaným sýrem. Opatrně přeneseme do rozpálené trouby, aby se nám šlehačka nevylila přes okraje těsta.

    Pečeme dozlatova cca 15 – 20 minut.

    Rajčata omyjeme, nakrájíme na plátky a na talířích střídáme s plátky mozzarelly. Pokapeme olejem, citronovou šťávou a opepříme.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Makový chlebíček
    další
    Polévka z červené čočky se šalvějí a kurkumou

    Přidejte svůj komentář