0 0
Placičky z hlávkového zelí

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Placičky z hlávkového zelí

    Postup přípravy

    Sdílet

    Během přípravy zelných placiček mnou zmítala nejistota, přeci jen moji strávníci jsou mlsné tlamy, ale výsledek mě mile překvapil.

    • 350 g hlávkového zelí
    • 80 g polohrubé mouky
    • 20 g grahamu
    • 20 g jemných ovesných vloček
    • 1 vejce
    • 1/2 cibule
    • 2 větší stroužky česneku
    • sůl, pepř, chilli koření, muškátový oříšek, kmín
    • několik snítek čerstvé majoránky
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 dl vody

    Cibuli posekáme a orestujeme na oleji. Přidáme zelí pokrájené na drobné kousky a ještě chvíli opékáme. Okořeníme a osolíme, zalijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme do změknutí. Potom pokličku sundáme a vodu vydusíme. Když zelí zchladne, zahustíme ho moukou, grahamem a vločkami, přidáme vejce, prolisovaný česnek a natrhané lístky majoránky. Dvěma lžícemi tvoříme na pánev s rozehřátým olejem placičky a smažíme z obou stran.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Hovězí polévka s masovými knedlíčky
    další
    Čokoládový pudink se švestkovou omáčkou a mandlemi
    předchozí
    Hovězí polévka s masovými knedlíčky
    další
    Čokoládový pudink se švestkovou omáčkou a mandlemi

    Přidejte svůj komentář