0 0
Polévka ze žlutého hrachu

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Polévka ze žlutého hrachu

    Postup přípravy

    Věděli jste, že hrách je nejstarší luštěninou? Údajně byl hlavní součástí jídelníčku již v mladší době kamenné. Je škoda, že se neobjevuje často i v naší stravě, protože má pro naše zdraví spoustu benefitů.

    Na 4 porce budeme potřebovat:

    Polévka

    • 250 g žlutého loupaného hrachu
    • 1 cibule
    • 4 stroužky česneku
    • 1 lžíce majoránky
    • 2 kostky bio bujónu Würzl (Kaufland nebo zdravá výživa)
    • čerstvě mletý pepř
    • 1,3 l vody
    • vločky Nori (mořská řasa, zdravá výživa)
    • olej

    Krutony

    • 4 krajíce chleba
    • trocha oleje
    • sojová omáčka Kikkoman

    Postup:

    Hrách propláchneme a namočíme do chladné vody (stačí na 2 hodiny). Potom vyměníme vodu a uvaříme doměkka. Na oleji zpěníme cibuli a 2 stroužky česneku. Přilijeme uvařený hrách a rozmixujeme ponorným mixérem. Přidáme bio bujon, majoránku, pepř a chvilku povaříme. Rozředíme na požadovanou hustotu a případne dosolíme. Nakonec přimícháme zbytek prolisovaného česneku a vločky Nori.

    Předehřejeme troubu na 180 st. C a necháme v ní nahřát hlubší plech s trochou oleje. Krajíce chleba rozkrájíme na kostičky a nasypeme na horký plech. Promícháme s olejem a opékáme, cca 8 minut, dokud nezačne chléb růžovět. Nakonec je poprášíme sojovou omáčkou a ozdobíme jimi polévku, kterou ještě posypeme vločkami Nori.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Krůtí špízy se zelenými fazolkami
    další
    Domácí bramborové gnocchi se smetanovou omáčkou z uzeného lososa

    Přidejte svůj komentář