0 0
Polévka ze žlutého hrachu

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Polévka ze žlutého hrachu

Postup přípravy

Sdílet

Věděli jste, že hrách je nejstarší luštěninou? Údajně byl hlavní součástí jídelníčku již v mladší době kamenné. Je škoda, že se neobjevuje často i v naší stravě, protože má pro naše zdraví spoustu benefitů.

Na 4 porce budeme potřebovat:

Polévka

  • 250 g žlutého loupaného hrachu
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce majoránky
  • 2 kostky bio bujónu Würzl (Kaufland nebo zdravá výživa)
  • čerstvě mletý pepř
  • 1,3 l vody
  • vločky Nori (mořská řasa, zdravá výživa)
  • olej

Krutony

  • 4 krajíce chleba
  • trocha oleje
  • sojová omáčka Kikkoman

Postup:

Hrách propláchneme a namočíme do chladné vody (stačí na 2 hodiny). Potom vyměníme vodu a uvaříme doměkka. Na oleji zpěníme cibuli a 2 stroužky česneku. Přilijeme uvařený hrách a rozmixujeme ponorným mixérem. Přidáme bio bujon, majoránku, pepř a chvilku povaříme. Rozředíme na požadovanou hustotu a případne dosolíme. Nakonec přimícháme zbytek prolisovaného česneku a vločky Nori.

Předehřejeme troubu na 180 st. C a necháme v ní nahřát hlubší plech s trochou oleje. Krajíce chleba rozkrájíme na kostičky a nasypeme na horký plech. Promícháme s olejem a opékáme, cca 8 minut, dokud nezačne chléb růžovět. Nakonec je poprášíme sojovou omáčkou a ozdobíme jimi polévku, kterou ještě posypeme vločkami Nori.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Krůtí špízy se zelenými fazolkami
další
Domácí bramborové gnocchi se smetanovou omáčkou z uzeného lososa
předchozí
Krůtí špízy se zelenými fazolkami
další
Domácí bramborové gnocchi se smetanovou omáčkou z uzeného lososa

Přidejte svůj komentář