0 0
Papriky zapečené s mletým masem a sýrem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Papriky zapečené s mletým masem a sýrem

    Postup přípravy

    Na 4 porce budeme potřebovat:

    • 500 g mletého masa mix hovězí a vepřové
    • 1/2 cukety
    • 1 cibule
    • 3 stroužky česneku
    • 100 g čerstvého sýru
    • 1 lžička plnotučné hořčice
    • 1 vrchovatá lžíce majoránky
    • 1 vejce
    • 1 kostka zeleninového bio bujónu
    • 1/2 lžičky červené kari pasty (nebo chilli)
    • 7 bílých paprik
    • 2 rajčata
    • 40 g sýru parmazánového typu
    • olej

    Salát

    • 1 baby salát
    • 2 rajčata
    • hrst slunečnicových semínek
    • 1/2 lahůdkové cibulky

    Zálivka

    • šťáva z půlky citronu
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 lžíce dýňového oleje
    • 1 lžíce třtinového cukru
    • špetka soli

    Postup:

    Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli s posekaným česnekem. Přidáme mleté maso a vařečkou maso oddělíme od sebe. Přisypeme nahrubo nastrouhanou cuketu, rozdrobíme bujón, okořeníme kari pastou a majoránkou. Restujeme, až je maso hotové. Stáhneme z ohně, přidáme Lučinu, hořčici a vejce a promícháme.

    Papriky rozkrojíme podélně napůl, odstraníme semínka a narovnáme do zapékací misky na trochu oleje. Naplníme masovou směsí, poklademe plátky rajčat (spařené a oloupané) a posypeme strouhaným sýrem.

    Přikryjeme alobalem a zapečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C po dobu 15 minut. Po této době odstraníme alobal a dopečeme ještě asi 25 minut.

    Baby salát omyjeme a natrháme na kousky. Rajčata omyjeme a rozkrájíme na měsíčky. Oboje smícháme dohromady, zasypeme slunečnicovými semínky a nakrájenou cibulkou. Z oleje, citrónové šťávy, cukru a soli vidličkou vyšleháme zálivku, kterou pokropíme salát.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Pšenično-žitný chléb
    další
    Minestrone

    Přidejte svůj komentář