0 0
Papriky zapečené s mletým masem a sýrem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Papriky zapečené s mletým masem a sýrem

Postup přípravy

Sdílet

Na 4 porce budeme potřebovat:

  • 500 g mletého masa mix hovězí a vepřové
  • 1/2 cukety
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 100 g čerstvého sýru
  • 1 lžička plnotučné hořčice
  • 1 vrchovatá lžíce majoránky
  • 1 vejce
  • 1 kostka zeleninového bio bujónu
  • 1/2 lžičky červené kari pasty (nebo chilli)
  • 7 bílých paprik
  • 2 rajčata
  • 40 g sýru parmazánového typu
  • olej

Salát

  • 1 baby salát
  • 2 rajčata
  • hrst slunečnicových semínek
  • 1/2 lahůdkové cibulky

Zálivka

  • šťáva z půlky citronu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce dýňového oleje
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • špetka soli

Postup:

Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli s posekaným česnekem. Přidáme mleté maso a vařečkou maso oddělíme od sebe. Přisypeme nahrubo nastrouhanou cuketu, rozdrobíme bujón, okořeníme kari pastou a majoránkou. Restujeme, až je maso hotové. Stáhneme z ohně, přidáme Lučinu, hořčici a vejce a promícháme.

Papriky rozkrojíme podélně napůl, odstraníme semínka a narovnáme do zapékací misky na trochu oleje. Naplníme masovou směsí, poklademe plátky rajčat (spařené a oloupané) a posypeme strouhaným sýrem.

Přikryjeme alobalem a zapečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C po dobu 15 minut. Po této době odstraníme alobal a dopečeme ještě asi 25 minut.

Baby salát omyjeme a natrháme na kousky. Rajčata omyjeme a rozkrájíme na měsíčky. Oboje smícháme dohromady, zasypeme slunečnicovými semínky a nakrájenou cibulkou. Z oleje, citrónové šťávy, cukru a soli vidličkou vyšleháme zálivku, kterou pokropíme salát.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Pšenično-žitný chléb
další
Minestrone
předchozí
Pšenično-žitný chléb
další
Minestrone

Přidejte svůj komentář