0 0
Směs bílých fazolí s mrkví a pórkem s jasmínovou rýží

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Směs bílých fazolí s mrkví a pórkem s jasmínovou rýží

Postup přípravy

Sdílet

Toto je jeden z našich oblíbených rychlých obědů. Fazole jsou většinou uvařené a uchované v mrazáku a mrkev s pórkem je také stále nachystaná v lednici. A fazole se synem prostě milujeme, takže toto je porce pro dva hladové krky 🙂

 

  • 2 mrkve
  • kus pórku
  • 200 g vařených bílých fazolí
  • 1 lžička cibulových semínek
  • 40 g másla
  • 1 lžička Gustinu (kukuřičný škrob)
  • 2 lžíce sojové omáčky Kikkoman
  • 1 sklenička – 1,5 dl jasmínové rýže + sůl + 10 g másla

Rýži propláchneme několikrát ve vlažné vodě. Nakonec vodu slijeme a přilijeme čistou vodu – jeden a půl násobek rýže. Osolíme, dáme na rozptylovač plamene a uvaříme doměkka. Zpočátku zprudka a když voda začne bublat, stáhneme plamen na minimum. Rýže bude hotová asi za 12 minut.

Mrkev nakrájíme na kolečka a orestujeme na másle. Přidáme fazole, na kostičky nakrájený pórek a 3 lžíce vody, přiklopíme pokličkou a chvíli dusíme. Nakonec přidáme Gustin rozmíchaný se sojovkou a lžící vody a přilijeme k mrkvi. Ochutíme cibulovými semínky a ještě pár minut dusíme, až je mrkev měkká. Stáhneme z plotny, navrch položíme máslo a přiklopíme, aby se rozteklo do rýže.

 

 

 

 

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Koblihy
další
Vepřový guláš
předchozí
Koblihy
další
Vepřový guláš

Přidejte svůj komentář