0 0
Směs bílých fazolí s mrkví a pórkem s jasmínovou rýží

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Směs bílých fazolí s mrkví a pórkem s jasmínovou rýží

    Postup přípravy

    Toto je jeden z našich oblíbených rychlých obědů. Fazole jsou většinou uvařené a uchované v mrazáku a mrkev s pórkem je také stále nachystaná v lednici. A fazole se synem prostě milujeme, takže toto je porce pro dva hladové krky 🙂

     

    • 2 mrkve
    • kus pórku
    • 200 g vařených bílých fazolí
    • 1 lžička cibulových semínek
    • 40 g másla
    • 1 lžička Gustinu (kukuřičný škrob)
    • 2 lžíce sojové omáčky Kikkoman
    • 1 sklenička – 1,5 dl jasmínové rýže + sůl + 10 g másla

    Rýži propláchneme několikrát ve vlažné vodě. Nakonec vodu slijeme a přilijeme čistou vodu – jeden a půl násobek rýže. Osolíme, dáme na rozptylovač plamene a uvaříme doměkka. Zpočátku zprudka a když voda začne bublat, stáhneme plamen na minimum. Rýže bude hotová asi za 12 minut.

    Mrkev nakrájíme na kolečka a orestujeme na másle. Přidáme fazole, na kostičky nakrájený pórek a 3 lžíce vody, přiklopíme pokličkou a chvíli dusíme. Nakonec přidáme Gustin rozmíchaný se sojovkou a lžící vody a přilijeme k mrkvi. Ochutíme cibulovými semínky a ještě pár minut dusíme, až je mrkev měkká. Stáhneme z plotny, navrch položíme máslo a přiklopíme, aby se rozteklo do rýže.

     

     

     

     

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Koblihy
    další
    Makové šátečky z listového těsta

    Přidejte svůj komentář