0 0
Šťavnatý rebarborový koláč bez lepku

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Korpus
100 g bezlepková mouka Jizerka
100 g kukuřičná mouka polohrubá
100 g máslo
80 g třtinový cukr
1 vejce
špetka sůl
Náplň
350 g rebarbora
250 g bílý jogurt
100 ml mléko
2 lžíce med vrchovaté
2 lžíce vanilkový pudink prášek
1 jablko
1 vejce
špetka sůl

Šťavnatý rebarborový koláč bez lepku

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Rebarboru si dopřejeme pouze do poloviny června. Pak v ní prudce stoupá obsah kyseliny šťavelové.

  • 65 min
  • Snadné

Ingredience

  • Korpus

  • Náplň

Postup přípravy

Sdílet

Na koláč o průměru 28 cm budeme potřebovat:

 

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Do mísy vysypeme mouku, přidáme na kousíčky nakrájené máslo, cukr, sůl a vejce. Zpracujeme těsto, ideálně v kuchyňském robotu. Zabalíme do mikrotenového sáčku a necháme v lednici aspoň půl hodiny odpočívat.

2
Hotovo

Mezitím si oloupeme rebarboru a nakrájíme jí na kousky. Jablko oloupeme a nahrubo nastrouháme. Smícháme s rebarborou, přidáme pudink rozmíchaný v mléce, špetičku soli, vejce, med a jogurt. Pořádně promísíme.

3
Hotovo

Koláčovou formu buď vymažeme máslem a vysypeme kukuřičnou moukou nebo použijeme papír na pečení. Ten je ideální. Obkreslíme na něj totiž formu a válečkem těsto vyválíme přímo na velikost formy. I s papírem do ní vložíme a vytvarujeme podle potřeby. Dovnitř vlijeme náplň a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 st. C na cca 35 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Krůtí kousky na žampiónech s černou rýží
další
Restované kousky zeleniny
předchozí
Krůtí kousky na žampiónech s černou rýží
další
Restované kousky zeleniny

Přidejte svůj komentář