Ingredience
Korpus
- 100 g bezlepková mouka Jizerka
- 100 g kukuřičná mouka polohrubá
- 100 g máslo
- 80 g třtinový cukr
- 1 vejce
- špetka sůl
Náplň
- 350 g rebarbora
- 250 g bílý jogurt
- 100 ml mléko
- 2 lžíce medvrchovaté
- 2 lžíce vanilkový pudinkprášek
- 1 jablko
- 1 vejce
- špetka sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Do mísy vysypeme mouku, přidáme na kousíčky nakrájené máslo, cukr, sůl a vejce. Zpracujeme těsto, ideálně v kuchyňském robotu. Zabalíme do mikrotenového sáčku a necháme v lednici aspoň půl hodiny odpočívat. |
2 Hotovo | Mezitím si oloupeme rebarboru a nakrájíme jí na kousky. Jablko oloupeme a nahrubo nastrouháme. Smícháme s rebarborou, přidáme pudink rozmíchaný v mléce, špetičku soli, vejce, med a jogurt. Pořádně promísíme. |
3 Hotovo | Koláčovou formu buď vymažeme máslem a vysypeme kukuřičnou moukou nebo použijeme papír na pečení. Ten je ideální. Obkreslíme na něj totiž formu a válečkem těsto vyválíme přímo na velikost formy. I s papírem do ní vložíme a vytvarujeme podle potřeby. Dovnitř vlijeme náplň a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 st. C na cca 35 minut. |