0 0
Šťavnatý rebarborový koláč bez lepku

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Šťavnatý rebarborový koláč bez lepku

Postup přípravy

Sdílet

Na koláč o průměru 28 cm budeme potřebovat:

Na korpus

  • 100 g bezlepkové mouky Jizerka
  • 100 g polohrubé kukuřičné mouky
  • 100 g másla
  • 80 g třtinového cukru
  • 1 vejce
  • špetka soli

Na náplň

  • 350 g rebarbory
  • 250 g bílého jogurtu
  • 2 vrchovaté lžíce medu
  • 1 velké jablko
  • 1 vejce
  • 1 vrchovatá lžíce pudinkového prášku
  • 1 dl mléka
  • pár kapek vanilkové esence
  • špetička soli

Postup:

Do mísy vysypeme mouku, přidáme na kousíčky nakrájené máslo, cukr, sůl a vejce. Zpracujeme těsto, ideálně v kuchyňském robotu. Zabalíme do mikrotenového sáčku a necháme v lednici aspoň půl hodiny odpočívat.

Mezitím si oloupeme rebarboru a nakrájíme jí na kousky. Jablko oloupeme a nahrubo nastrouháme. Smícháme s rebarborou, přidáme pudink rozmíchaný v mléce, esenci, špetičku soli, vejce, med a jogurt. Pořádně promísíme.

Koláčovou formu buď vymažeme máslem a vysypeme kukuřičnou moukou nebo použijeme papír na pečení. Ten je ideální. Obkreslíme na něj totiž formu a válečkem těsto vyválíme přímo na velikost formy. I s papírem do ní vložíme a vytvarujeme podle formy. Dovnitř vlijeme náplň a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 st. C na cca 35 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Krůtí kousky na žampiónech s černou rýží
další
Tatarák z vyzrálého masa
předchozí
Krůtí kousky na žampiónech s černou rýží
další
Tatarák z vyzrálého masa

Přidejte svůj komentář