0 0
Šťavnatý rebarborový koláč bez lepku

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Šťavnatý rebarborový koláč bez lepku

    Postup přípravy

    Na koláč o průměru 28 cm budeme potřebovat:

    Na korpus

    • 100 g bezlepkové mouky Jizerka
    • 100 g polohrubé kukuřičné mouky
    • 100 g másla
    • 80 g třtinového cukru
    • 1 vejce
    • špetka soli

    Na náplň

    • 350 g rebarbory
    • 250 g bílého jogurtu
    • 2 vrchovaté lžíce medu
    • 1 velké jablko
    • 1 vejce
    • 1 vrchovatá lžíce pudinkového prášku
    • 1 dl mléka
    • pár kapek vanilkové esence
    • špetička soli

    Postup:

    Do mísy vysypeme mouku, přidáme na kousíčky nakrájené máslo, cukr, sůl a vejce. Zpracujeme těsto, ideálně v kuchyňském robotu. Zabalíme do mikrotenového sáčku a necháme v lednici aspoň půl hodiny odpočívat.

    Mezitím si oloupeme rebarboru a nakrájíme jí na kousky. Jablko oloupeme a nahrubo nastrouháme. Smícháme s rebarborou, přidáme pudink rozmíchaný v mléce, esenci, špetičku soli, vejce, med a jogurt. Pořádně promísíme.

    Koláčovou formu buď vymažeme máslem a vysypeme kukuřičnou moukou nebo použijeme papír na pečení. Ten je ideální. Obkreslíme na něj totiž formu a válečkem těsto vyválíme přímo na velikost formy. I s papírem do ní vložíme a vytvarujeme podle formy. Dovnitř vlijeme náplň a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 st. C na cca 35 minut.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Krůtí kousky na žampiónech s černou rýží
    další
    Tatarák z vyzrálého amerického hovězího

    Přidejte svůj komentář