0 0
Topinky s pikantní cuketovou směsí

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Topinky s pikantní cuketovou směsí

    Postup přípravy

    Sdílet

    Představte si, že slovo „topinka“ pochází ze slova „topit“. To zní celkem logicky. Ovšem jestli si svojí topinku utopíte v oleji nebo pod ní zatopíte nasucho, až zčerná, záleží na vás 😀

    Na 3 porce budeme potřebovat:

    • 2 menší nebo jedna střední cuketa
    • 1 krabička rajčatové passaty
    • 1 velká cibule
    • 4 stroužky česneku
    • 3 lžíce sojové omáčky
    • 1 lžička třtinového cukru
    • 1 lžíce rýžového octa
    • 1 lžíce kaparů
    • 1 lžička kari pasty
    • hrubě mletý pepř, sůl
    • pár kapek worchestru
    • trocha oleje
    • 8 krajíců chleba
    • 50 g strouhaného sýra

    Postup:

    Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a posekaný česnek. Přidáme cuketu, kterou rozkrojíme podélně na čtvrtiny a příčně na slabé plátky a restujeme. Přidáme kari pastu, cukr, sůl, sojovku, pepř, ocet a pokrájené kapary. Ještě chvíli restujeme a nakonec zalijeme rajčatovou passatou a dochutíme pár kapkami worchestru.

    Rozpálíme troubu a vložíme do ní na chvíli opéct krajíce chleba na plechu. Když trochu okorá, navrstvíme na topinky cuketovou směs, posypeme strouhaným sýrem a v troubě zapečeme pod grilem asi 10 minut při 180 st. C.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Chodské koláče s vejci i bez vajec
    další
    Vepřové plátky ve švestkové omáčce s bramborovou kaší
    předchozí
    Chodské koláče s vejci i bez vajec
    další
    Vepřové plátky ve švestkové omáčce s bramborovou kaší

    Přidejte svůj komentář