Postup přípravy
Na 3 porce budeme potřebovat:
- 1 větší panenka
- 1 dl olivového oleje
- rozmarýna
- šťáva z půlky citronu
- 1 lžíce medu
- 50 g sýru parmazánového typu
- 1 rozválené listové těsto
- bílá a černá sezamová semínka
- 1 vejce
- trocha oleje
Mrkvový salát
- 4 větší mrkve
- šťáva z půlky citronu
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžička třtinového cukru
- sůl
- hrst vlašských ořechů
Postup:
Z oleje, posekané rozmarýny, citronové šťávy a medu umícháme marinádu, do které naložíme panenku nejlépe přes noc. Druhý den rozehřejeme grilovací pánev, kápneme na ní trochu oleje a panenku ze všech stran prudce opečeme, aby se zatáhla. Na plech rozprostřeme těsto na pečícím papíře, kromě okrajů ho hustě posypeme jemně nastrouhaným sýrem a na sýr položíme zataženou panenku. Okraje potřeme rozšlehaným vejcem a maso zavineme do štrůdlu. Povrch těsta potřeme vejcem a posypeme semínky. V troubě vyhřáté na 180 st. C upečeme max. 20 minut.
Mezitím očistíme mrkev, nastrouháme na plátky, přelijeme zálivkou a posypeme sekanými ořechy. Zálivku připravíme následovně: do hrnečku vymačkáme citronovou šťávu, přidáme oleje, cukr a sůl a vidličkou rozšleháme, až se cukr rozpustí.