0 0
Vepřová panenka v listovém těstě

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Vepřová panenka v listovém těstě

    Postup přípravy

    Sdílet

    Na 3 porce budeme potřebovat:

    • 1 větší panenka
    • 1 dl olivového oleje
    • rozmarýna
    • šťáva z půlky citronu
    • 1 lžíce medu
    • 50 g sýru parmazánového typu
    • 1 rozválené listové těsto
    • bílá a černá sezamová semínka
    • 1 vejce
    • trocha oleje

    Mrkvový salát

    • 4 větší mrkve
    • šťáva z půlky citronu
    • 3 lžíce olivového oleje
    • 1 lžička třtinového cukru
    • sůl
    • hrst vlašských ořechů

    Postup:

    Z oleje, posekané rozmarýny, citronové šťávy a medu umícháme marinádu, do které naložíme panenku nejlépe přes noc. Druhý den rozehřejeme grilovací pánev, kápneme na ní trochu oleje a panenku ze všech stran prudce opečeme, aby se zatáhla. Na plech rozprostřeme těsto na pečícím papíře, kromě okrajů ho hustě posypeme jemně nastrouhaným sýrem a na sýr položíme zataženou panenku. Okraje potřeme rozšlehaným vejcem a maso zavineme do štrůdlu. Povrch těsta potřeme vejcem a posypeme semínky. V troubě vyhřáté na 180 st. C upečeme max. 20 minut.

    Mezitím očistíme mrkev, nastrouháme na plátky, přelijeme zálivkou a posypeme sekanými ořechy. Zálivku připravíme následovně: do hrnečku vymačkáme citronovou šťávu, přidáme oleje, cukr a sůl a vidličkou rozšleháme, až se cukr rozpustí.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Pikantní směs z mletého hovězího masa
    další
    Ovesné koláčky s ovocem a ořechy
    předchozí
    Pikantní směs z mletého hovězího masa
    další
    Ovesné koláčky s ovocem a ořechy

    Přidejte svůj komentář