0 0
Vločkové koláčky s marmeládou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

200 g jemné ovesné vločky bezlepkáři bezlepkové
100 g med
70 g máslo
40 g špaldová mouka bezlepkáři pohanková
20 g chia semínka
1 ks vejce
1/2 lžičky jedlá soda
špetička sůl
Na ozdobení
výrazná marmeláda hustá

Vločkové koláčky s marmeládou

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla
  • Recepty pro děti
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Marmeláda pochází z portugalského "marmelo" - kdoule. Tam se dělali marmelády kdoulové. V Británii se později začali ředit citrusy, no a pak se to zvrtlo úplně :D

  • 25 min
  • Snadné

Ingredience

  • Na ozdobení

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Vločky promísíme s moukou, chia semínky, solí a jedlou sodou. Rozehřáté, ale zchladlé máslo smícháme s medem a vejcem a přidáme k vločkám. Pořádně promícháme. Nabíráme kousky těsta lžící a tvoříme kuličky o průměru asi 3 cm. Do kuličky palcem vyhloubíme co největší důlek a okraje prsty zpevníme. Do každého důlku dáme trošku marmelády. V mezích možností co nejvíc, ale neměla by přesahovat přes okraje, aby nevytekla.

2
Hotovo

Upečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C dorůžova, což bude trvat přibližně 10 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Zázvorový čaj
další
Pikantní tempeh na medu s jasmínovou rýží
předchozí
Zázvorový čaj
další
Pikantní tempeh na medu s jasmínovou rýží

Přidejte svůj komentář