0 0
Blondies z cizrny a mandlí

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
240 g vařená nebo nakládaná cizrna
100 g mandle
3 nebo 70 g běžných daltí datle Medjool
50 g jablečný koncentrát
1 banán
1 lžička jedlá soda
Na ozdobu
50 g bílá čokoláda
0,5 lžičky kokosový olej
oblíbené ovoce

Blondies z cizrny a mandlí

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Jablečný koncentrát koupíte ve
zdravé výživě nebo na internetu. Je moc dobrý do pečiva, kaší, dezertů, ale také pro přípravu lahodného džusu.

  • 60 min
  • Porcí: 9
  • Snadné

Ingredience

  • Na ozdobu

Postup přípravy

Sdílet

Forma rozměr 18 x 18 cm

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Pokud budeme blondies připravovat z vařené cizrny, den předem jí opláchneme a namočíme do studené vody. Druhý den vodu vyměníme a uvaříme doměkka, přibližně hodinu. Blondies v tomto případě ochutíme špetičkou soli. Pokud použijeme konzervovanou cizrnu, nálev slijeme, cizrnu propláchneme a necháme okapat - těsto nesolíme.

2
Hotovo

Datle namočíme na chvíli do vody, aby zvláčněly. Potom slijeme a necháme okapat. Datle Medjool se namáčet nemusí, pouze odstraníme pecku. Mandle spaříme vroucí vodou a sloupneme. Potom je rozmixujeme na mouku, přidáme sodu, cizrnu, banán, datle a jablečný koncentrát a promixujeme ještě společně.

3
Hotovo

Formu vyložíme "namuchlaným" pečícím papírem a těsto do něj rozprostřeme. Povrch uhladíme a formu vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C. Pečeme cca 35 minut.

4
Hotovo

Když blonďáci zchladnou, i s papírem je vytáhneme z formy a rozkrájíme na 9 kousků. Povrch polijeme cik cak čokoládou a ozdobíme oblíbeným ovocem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Pečená zelenina s kozím sýrem
další
Linecké kytičky se sklíčkem
předchozí
Pečená zelenina s kozím sýrem
další
Linecké kytičky se sklíčkem

Přidejte svůj komentář