0 0
Cuketová polévka se zázvorem a krutony

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Cuketová polévka se zázvorem a krutony

Postup přípravy

Sdílet

Na 4 porce budeme potřebovat:

  • 2 menší cukety
  • 1 cibule
  • 1/2 lžičky římského kmínu
  • 1 vrchovatá lžička kurkumy
  • 1/2 lžičky mletého koriandru
  • 1 lžička drobounce nakrájeného zázvoru
  • 2 kostky zeleninového bio bujónu
  • 1,3 l vody
  • 1 dl šlehačky
  • olej
  • 3 starší housky
  • sojová omáčka v rozprašovači (mám pro tento účel koupenou plastovou lahvičku s rozprašovačem)

Postup:

V kastrole na oleji zesklovatíme pokrájenou cibuli, přidáme římský kmín, zázvor a nakrájené cukety. Zasypeme kurkumou a koriandrem, chvíli restujeme a poté zalijeme vodou. Přidáme bujónové kostky a vaříme asi 10 až 15 minut. Potom polévku rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme šlehačku a ještě chviličku povaříme. Polévka je hustá a není potřeba zahušťovat.

Podáváme s krutony. Starší housky nakrájíme na maličké kostičky a opečeme na plechu v troubě na trošce oleje. Když jsou hotové, poprášíme sojovou omáčkou z rozprašovače.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Kuřecí směs se šalvějí a pohankovými nudlemi
další
Křehký koláč s ostružinami
předchozí
Kuřecí směs se šalvějí a pohankovými nudlemi
další
Křehký koláč s ostružinami

Přidejte svůj komentář