Ingredience
- 160 g polohrubá mouka
 - 160 g špaldová mouka
 - 130 g cukr
 - 110 ml mléko
 - 110 ml olej
 - 2 vejce
 - 1 prášek do pečiva
 - špetka sůl
 - vanilka
 Ovoce
- 750 g nakrájené hrušky
 Drobenka
- 50 g strouhaný kokos
 - 40 g cukr krupice
 - 40 g máslo
 
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo  | Nejdříve připravíme hrušky. Omyjeme je, rozkrájíme, oloupeme a odstraníme semínka. Potom je nakrájíme na malé kousky a odložíme do misky.  | 
2 Hotovo  | V jiné míse metličkou vyšleháme cukr s vanilkou, solí a vejci, až se začnou tvořit bublinky. Přisypeme mouku smíchanou s práškem a přilijeme olej a mléko. Už jen vařečkou promícháme, aby se všechny ingredience propojily. Zbytečně dlouho však nemícháme.  | 
3 Hotovo  | Plech (cca 40x30 cm) vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Těsto do něj nalijeme a stěrkou rozprostřeme, aby nám vznikla vrstva asi centimetr tlustá. Po celé ploše, až ke krajům, rozvrstvíme nakrájené hrušky.  | 
4 Hotovo  | Z kokosu, cukru a studeného másla užmouláme drobenku a koláč jí posypeme. Vložíme do trouby zapnuté na horkovzduch a vyhřáté na 160 st. C. Pečeme 25-30 minut. Případně pečeme při 180 st. C na horní a spodní pečení.  | 











