0 0
Kopřivový sirup

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

cca 80 ks kopřiva
1 kg třtinový cukr
3 bio citrón
2 lžíce kyselina citrónová

Kopřivový sirup

Trendy:
  • 5 a méně!
  • Zdravé recepty

Kopřiva je velmi účinná léčivka a neměla by se používat dlouhodobě.

  • 90 min
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Natrháme čerstvé mladé kopřivy nebo jejich horní části a opláchneme čistou vodou. Necháme okapat. Povaříme litr a půl vody s kilem cukru asi 3/4 hodiny. Citróny namočíme do vlažné vody a vydrbeme kartáčkem. Nakrájíme je na silnější plátky a vhodíme do vroucí vody. Vodu stáhneme z plotny, přidáme vykapané kopřivy, promícháme, přiklopíme pokličkou a necháme stát 24 hodin. Poté sirup přecedíme, přidáme kyselinu citrónovou, promícháme, přivedeme k varu a hned vypneme.

2
Hotovo

Horký sirup plníme do horkých, vyvařených skleniček a zavíčkujeme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Zeleninové kari s klobáskou
další
Krémová polévka z bílého chřestu
předchozí
Zeleninové kari s klobáskou
další
Krémová polévka z bílého chřestu

Přidejte svůj komentář