0 0
Kuřecí stehna pečená s citrónem a tymiánem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
2 kuřecí stehna
1 citrón
1 lžíce med
1 lžička sůl
hrst tymián
olej
Příloha
1 sklenička jasmínová rýže
sůl

Kuřecí stehna pečená s citrónem a tymiánem

Trendy:
  • Masožrout

Tymián je silné přírodní antibiotikum. Posiluje obranyschopnost organizmu
a mimo jiné upravuje trávení.

  • 85 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

  • Příloha

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Med smícháme se solí a šťávou z půlky citrónu. Vzniklou směs vetřeme do kuřecích stehen. Položíme je do pekáčku, obložíme plátky nakrájenými ze zbytku citrónu, podlijeme deckou vody a trochou oleje. Zakryjeme alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C. Pečeme 50 minut.

2
Hotovo

Poté odstraníme alobal, citróny stáhneme ze stehem do výpeku a upečeme dozlatova. Několikrát za pečení přelijeme vypečenou šťávou, případně dolijeme horkou vodu. Když už jsou stehna upečená téměř dozlatova, přidáme do šťávy kus másla. Necháme rozpustit a ještě naposledy přelijeme přes kuře. Pět minut ještě pečeme.

3
Hotovo

V mezičase uvaříme rýži. Několikrát ji propláchneme studenou vodou, pak doplníme jeden a půl násobkem vody čisté, osolíme a vaříme na mírné teplotě od bodu varu 12 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Celerové řízečky – smažený celer
další
Hermelín v županu
předchozí
Celerové řízečky – smažený celer
další
Hermelín v županu

Přidejte svůj komentář