Ingredience
- 200 g zakysaná smetana
 - 100 g jemné ovesné vločky
 - 2 lžíce javorový sirup
 - 2 vejce
 - 1 lžička prášek do pečiva
 - sůl
 - kůra z bio citrónu
 Jahodový přeliv
- 200 g zakysaná smetana
 - 100 g jahody
 - 3 lžíce javorový sirup
 
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo  | Vločky rozmixujeme v elektrickém sekáčku nebo mixéru. Promísíme s práškem do pečiva a špetkou soli. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky prošleháme se zakysanou smetanou, trošičkou citrónové kůry a javorovým sirupem. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Ke smetanové směsi přidáváme střídavě vločky a sníh a velmi zlehka promícháme.  | 
2 Hotovo  | Na nepřilnavé pánvi nebo palačinkovači rozehřejeme trochu oleje a smažíme na něm malé lívanečky.  | 
3 Hotovo  | Omyté a osušené jahody rozmixujeme s javorovým sirupem a pak promícháme se zakysanou smetanou.  | 











