Mrkvové rohlíčky s mákem

0 0
Mrkvové rohlíčky s mákem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Těsto
500 g polohrubá mouka
250 g mrkev
200 g máslo
1 ks vejce
1 ks prášek do pečiva
špetka sůl
Náplň
250 g mák mletý
250 ml horká voda
2 lžíce med
1 ks kyselé jablko
skořice
špetka sůl

I když by se mohlo zdát, že mrkev je typicky středoevropská záležitost, její původ je mnohem exotičtější. Jako první ji ze země vydloubli pravděpodobně Afghánci a měla černou barvu. Oranžovou z ní vyšlechtili, jak jinak, než Nizozemci, a to až v 17. století.

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Ingredience

  • Těsto

  • Náplň

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Připravíme si makovou náplň. Do umletého máku zamícháme jemně nastrouhané jablko. Vlijeme horkou vodou a med. Ochutíme skořicí a špetkou soli.

2
Hotovo

Připravíme si těsto. Smícháme mouku s práškem do pečiva a špetkou soli, přidáme změklé máslo a vejce. Spojíme ingredience dohromady a přidáme jemně nastrouhanou mrkev. Vypracujeme těsto, se kterým můžeme hned pracovat.

3
Hotovo

Těsto rozdělíme na 4 díly. Každý díl postupně rozválíme do kruhu. Rádlem rozkrájíme kruh nejprve na čtvrtiny a každou čtvrtinu opět na čtyři trojúhelníkové výseky. Na horní část každého výseku klademe lžičkou makovou náplň. Zamotáme směrem ke středu kruhu.

4
Hotovo

Klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 stupňů 20 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Zázvorové bonbóny
další
Ananaso-banánové smoothie s mátou

Přidejte svůj komentář