0 0
Ostružinový dezert s mascarpone

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ostružinový dezert s mascarpone

    Postup přípravy

    Sdílet

    Po vydatné sklizni cuket začaly dozrávat ostružiny. I těch bude pořádná dávka. Tentokrát jsem je nacpala do smetanového dezertu. Ten byl! 🙂

    • 300 g mascarpone
    • 500 g zakysané smetany
    • 1 cukrářské piškoty
    • 5 lžic cukru s vanilkou (vanilku mám v dóze s cukrem)
    • 1 šálek kokosu
    • 3 lžíce kakaa
    • miska ostružin
    • mléko dle potřeby

    V misce rozmícháme mascarpone se smetanou, cukrem a kokosem (trochu si necháme na závěrečné posypání). Pokud je směs hodně hustá, rozředíme trochou mléka. Do pekáčku 30×18 cm rozložíme piškoty, na které navrstvíme polovinu smetanové směsi. Na smetanu nasypeme rovnoměrně ostružiny a překryjeme zbytkem smetanové směsi. Povrch posypeme kokosem a kakaem, překryjeme fresh fólií a necháme v lednici přes noc uležet.

     

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Zeleninová polévka s cizrnou
    další
    Švestkový koláč
    předchozí
    Zeleninová polévka s cizrnou
    další
    Švestkový koláč

    Přidejte svůj komentář