0 0
Paštika z červené čočky se zázvorem a mandlemi

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Paštika z červené čočky se zázvorem a mandlemi

    Postup přípravy

    Škoda, že vám nemůžu zprostředkovat tu úžasnou chuť, abyste ochutnali. Fakt se povedla!

    Budeme potřebovat:

    • 500 g loupané červené čočky
    • 150 g vařených krup (vařím vždy celý pytlík a naporcuji do mikrotenových sáčků do mrazáku)
    • 1 vrchovatá lžička sušeného zázvoru
    • 1/2 lžičky muškátového květu
    • 3 lžíce sojové omáčky
    • sůl
    • bílý pepř
    • 1/2 dl červeného vína
    • 2 šalotky
    • 3 stroužky česneku
    • 2 vejce
    • čerstvé oregano a majoránka
    • 1/2 dl oleje
    • spařené a oloupané mandle na posypání
    • máslo na vymazání formy

    Postup:

    Červenou čočku propláchneme, zalijeme vodou, přibližně 1 cm nad čočku a dáme vařit. Za cca 15 minut je zcela rozvařená a začne se rozpadat. Pokud se voda vyvaří, přilijeme ještě trošku. Asi po dvaceti minutách lehce rozmixujeme ponorným mixérem a přidáme kroupy. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme drobounce pokrájenou šalotku a česnek a restujeme, až začne zlehka zlátnout a zalijeme vínem. Vmícháme čočku, sůl, sojovku, koření a čerstvé bylinky. Vejce rozkvedláme, vlijeme do směsi, ale necháme si trošku na potření paštiky. Promícháme. Formu na biskupský chlebíček vymažeme máslem, jen spodek lehce poprášíme polohrubou moukou a směs tam vlijeme. Povrch uhladíme, potřeme pomocí mašlovačky vejcem a posypeme posekanými mandlemi.

    Pečeme v troubě vyhřáté na 160 st. C cca 30 minut.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Cuketová krémová polévka
    další
    Hurááá, dovolená

    Přidejte svůj komentář