0 0
Pečený bůček

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
libový bůček bez kosti
2 stroužky česnek
1 cibule
kmín
sůl

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pečený bůček

Trendy:
  • Masožrout

Neodolatelná šťavnatá pečínka
s kůží vypečenou dokřupava.

  • 185 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Maso omyjeme, osušíme a ostrým nožem nařízneme kůži na malé kostičky. Potom maso osolíme z obou stran a sůl vetřeme do masa. Shora ještě okmínujeme. Vložíme do pekáčku s cibulí rozkrojenou na půlky. Pokud vlastníme kombinovanou parní troubu, na půl hodiny dáme maso péct na program pečení v páře při 99 st. C. Pokud máte troubu bez páry, přilijte asi půl deci vody, přikryjte pekáček pokličkou a vložte do trouby vyhřáté na 150 st. C na půl hodiny.

2
Hotovo

Po zapečení přepneme na pravý horký vzduch a pečeme 120 minut při 150 st. C. V obyčejné troubě sundáme pokličku a pečeme bez pokličky stále při 150 st. C. Maso bude pouštět tuk, kterým maso několikrát během pečení polijeme. Pokud by to bylo potřeba, do pekáčku přilijeme trochu horké vody.

3
Hotovo

Po dvou hodinách přidáme do pekáčku oloupané a překrojené stroužky česneku, maso opět polijeme výpekem a zvýšíme teplotu na 190 st. C. Maso pečeme ještě půl hodiny, aby se kůrčička vykřupala.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Pikantní pomazánka ze zrajících sýrů
další
Linecký koláč s banánovým tvarohem
předchozí
Pikantní pomazánka ze zrajících sýrů
další
Linecký koláč s banánovým tvarohem

Přidejte svůj komentář