0 0
Plněné bramborové knedlíky se zelím

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Knedlíky
500 g brambory
150 g hrubá mouka
100 g dětská krupička
1 vejce
1 lžička olej
0.5 lžičky jablečný ocet
větší špetka sůl
250 g tyrolská slanina
Zelí
0.5 hlávky bílé hlávkové zelí
cca 2 lžíce jablečný ocet
1 cibule
1 lžíce cukr krupice
kmín
hořčičné semínko
sůl
olej
Cibule
1 velká cibule
olej

Plněné bramborové knedlíky se zelím

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Masožrout

Pár kapek jablečného octa do těsta trochu oddálí jeho řídnutí.

  • 80 min
  • Středně náročné

Ingredience

  • Knedlíky

  • Zelí

  • Cibule

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Brambory uvaříme ve slupce a po zchladnutí oloupeme. Můžeme si je uvařit klidně i den předem. Prolisujeme lisem na brambory nebo nastrouháme na jemném struhadle, zasypeme krupicí, moukou, přidáme vejce a olej, pár kapek octa, sůl a zpracujeme těsto. Hezky svižně, protože bramborové těsto rychle povoluje. Musí to jít zkrátka ráz na ráz.

2
Hotovo

Z připraveného těsta utvoříme macatý váleček a rozkrájíme na silnější plátky (1,5-2 cm). Každý z nich postupně rozplácneme na silnější placičku s zabalíme do ní po lžíci slaninu rozkrájenou na kostičky. Utvoříme knedlíky. Těsto si dle potřeby podsypáváme hrubou moukou. Hotové buď uvaříme v dostatečném množství vroucí vody anebo v parní troubě - v obou případech 18 minut.

3
Hotovo

Ze zelí vykrojíme košťál a zbytek nakrouháme na nudličky. Stejně tak cibuli. V kastrolu rozpálíme olej a cibuli s trochou cukru na něm orestujeme. Když začne lehounce zlátnout, přidáme zelí. Osolíme, přidáme kmín, hořčičné semínko a asi půl deci vody. Přiklopíme pokličkou a cca 10 minut dusíme. Poté dochutíme jablečným octem a případně ještě solí.

4
Hotovo

Velkou cibuli nakrájíme na nudličky a orestujeme na větší pánvi na dostatečném množství oleje pěkně dozlatova. Můžeme přidat případný zbytek slaniny.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Bezlepková mrkvová roláda
další
Tvarohový mazanec
předchozí
Bezlepková mrkvová roláda
další
Tvarohový mazanec

Přidejte svůj komentář