0 0
Trhací slaný koláč z kynutého těsta

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Kynuté těsto
500 g hladká mouka
180 ml mléko
100 ml vlažná voda
25 g máslo
7 g sůl
1 ks vejce
1 lžička droždí sušené
1 lžička cukr
Náplň
120 g suchý italský salám
30 g parmazán
2 stroužky česnek
1 ks mozzarella
0,5-1 dl olivový olej
hrst bazalka
sůl
čerstvě mletý pepř
Do pekáčku
trocha olivový olej
trocha máslo rozehřáté

Trhací slaný koláč z kynutého těsta

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Masožrout

Když lidé ještě neznaly kynuté těsto, pekly placky a koláče z nekynutého.

  • Středně náročné

Ingredience

  • Kynuté těsto

  • Náplň

  • Do pekáčku

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

V mléce rozpustíme droždí s cukrem. Přidáme vodu, vejce, rozpuštěné máslo, přisypeme sůl, mouku a zaděláme vláčné těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi hodinku nakynout.

2
Hotovo

Mezitím si připravíme náplň. Italský salám a mozzarellu nakrájíme na velmi malé kousky, sýr nastrouháme, česnek prolisujeme, bazalku posekáme. Vše smícháme v misce s olejem a kořením. Trošku osolíme.

3
Hotovo

Do koláčové formy nalijeme trochu oleje a rozpuštěného másla.

4
Hotovo

Z nakynutého těsta rozválíme tenký váleček a nakrájíme na malé špalíky. Rozválíme na kuličky velikosti menších pingpongáčů. Na pomoučeném válu rozvalujeme válečkem na tenké placičky, které plníme lžící náplně. Přehneme napůl, stlačíme protilehlé kraje a mírně prohneme. Vznikne nám vždy takový „úsměv“, který skládáme jeden vedle druhého od vnějšího okraje postupně až ke středu. Vždy každý kousek obalíme v oleji s máslem.

5
Hotovo

Povrch posypeme strouhaným sýrem a zapečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C dozlatova, cca 25 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Domácí pribináček s ovocem
další
Dýňové risotto s pistáciemi

Přidejte svůj komentář