0 0
Tarte – francouzský jablečný koláč

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

75 g cukr
30 g máslo
4 jablko Granny Smith
3 lžíce džem nejlépe meruňkový
1 listové těsto
1 žloutek
studená voda

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Tarte – francouzský jablečný koláč

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Moučníky a sladká jídla
  • Recepty pro děti
  • Snadné a rychlé recepty
  • Top recepty

Chcete se cítit u vás doma jako v pařížské cukrárně? Dejte si tento Tarte aux pommes, nejlépe s kávou.

  • 45 min
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Nakrájíme oloupaná jablka na osminky, zbavíme jader. Promícháme v míse s cukrem.

2
Hotovo

Žloutek v misce rozmícháme se lžičkou vody. Listové těsto rozložíme po plechu, plochou stranou nože vyznačíme po celém obvodu 1cm okraj (neřežeme). Žloutkem potřeme celý povrch, mimo okrajů.

3
Hotovo

Jablíčka rozložíme na těsto tak, že prázdné zůstanou pouze okraje. Máslo nakrájíme na menší kostičky a rozložíme mezi jablíčka. Pečeme 30 - 35 minut na 190 C.

4
Hotovo

V hrnci smícháme džem s vodou (2 dílky džemu, 1 dílek vody) a vaříme, dokud směs lehce nezhoustne. Touto směsí poté potřeme hotový koláč pomocí mašlovačky. Podáváme za pokojové teploty.

Michael

Bez jídla bych pošel během pár hodin. Na druhou stranu rád sportuji a jsem v jídle dost vybíravý, aneb jak říkává babička, rozežraný. Maso vždy opracovávám jako chirurg a sladké schovávám i u postele. Navíc tvořím weby a při tvorbě tohoto dílka se mi pěkně sbíhají sliny, říkám připravujíc fajitas 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Bramborové gnocchi s krůtím masem a špenátem
další
Květákové steaky
předchozí
Bramborové gnocchi s krůtím masem a špenátem
další
Květákové steaky

Přidejte svůj komentář