0 0
Jablečno-hruškový crumble

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
300 g jablka
300 g hrušky
30 g vlašské ořechy
30 g brusinky
30 g máslo
3 lžíce rýžová mouka příp. jiná
3 lžíce citrónová šťáva
3 lžíce javorový sirup nebo med
skořice
špetka sůl
Drobenka
50 g jemné ovesné vločky
50 g máslo
30 g třtinový cukr
skořice
Na vymazání
máslo

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Jablečno-hruškový crumble

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla
  • Recepty pro děti
  • Snadné a rychlé recepty
  • Zdravé recepty

Skořice není jen koření.
Pomáhá s trávením, je antimykotická, antibakteriální
a antiparazitická. Dokonce obsahuje i přírodní anestetikum eugenol.

  • 40 min
  • Porcí: 8
  • Snadné

Ingredience

  • Drobenka

  • Na vymazání

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Jablka a hrušky oloupeme a nakrájíme na kostičky. V míse smícháme s rozehřátým máslem, citrónovou šťávou, brusinkami, solí, skořicí, sirupem a trochou mouky.
Mističky vymažeme silně máslem a ovocnou směs do nich rozdělíme. Hezky vrchovatě, protože se pečením ovoce smrskne.

2
Hotovo

Z vloček, cukru, tuhého másla a skořice prsty užmouláme drobenku, kterou rozdělíme na ovoce.
Zapečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C dozlatova, cca 18 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Zelňačka
další
Dýňová polévka
předchozí
Zelňačka
další
Dýňová polévka

Přidejte svůj komentář