0 0
Jablečno-hruškový crumble

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Jablečno-hruškový crumble

    Postup přípravy

    Na 6 mističek budeme potřebovat:

    Na ovocnou směs

    • 350 g jablek a hrušek
    • 30 g brusinek
    • 30 g másla
    • 20 g polohrubé mouky
    • 1 polévková lžíce datlového sirupu (příp. jiný nebo tekutý med)
    • 1 polévková lžíce citrónové šťávy
    • skořice
    • špetka soli

    Na drobenku

    • 50 g polohrubé mouky
    • 40 g třtinového cukru
    • 30 g másla
    • 30 g slunečnicových semínek
    • skořice

    + máslo na vymazání misek

    Postup:

    Jablka a hrušky oloupeme a nakrájíme na kostičky. V míse smícháme s rozehřátým máslem, citrónem, brusinkami, solí, skořicí, sirupem a trochou mouky.

    Mističky vymažeme silně máslem a ovocnou směs do nich rozdělíme. Hezky vrchovatě, protože se pečením ovoce smrskne.

    Z mouky, cukru, tuhého másla, semínek a skořice prsty užmouláme drobenku, kterou posypeme na ovoce.

    Zapečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C dozlatova, cca 18 minut.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Pečená kachní prsa s karlovarským knedlíkem a cuketovým zelím
    další
    Houbová sekaná

    Přidejte svůj komentář