0 0
Jablečno-hruškový crumble

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Jablečno-hruškový crumble

Postup přípravy

Sdílet

Na 6 mističek budeme potřebovat:

Na ovocnou směs

  • 350 g jablek a hrušek
  • 30 g brusinek
  • 30 g másla
  • 20 g polohrubé mouky
  • 1 polévková lžíce datlového sirupu (příp. jiný nebo tekutý med)
  • 1 polévková lžíce citrónové šťávy
  • skořice
  • špetka soli

Na drobenku

  • 50 g polohrubé mouky
  • 40 g třtinového cukru
  • 30 g másla
  • 30 g slunečnicových semínek
  • skořice

+ máslo na vymazání misek

Postup:

Jablka a hrušky oloupeme a nakrájíme na kostičky. V míse smícháme s rozehřátým máslem, citrónem, brusinkami, solí, skořicí, sirupem a trochou mouky.

Mističky vymažeme silně máslem a ovocnou směs do nich rozdělíme. Hezky vrchovatě, protože se pečením ovoce smrskne.

Z mouky, cukru, tuhého másla, semínek a skořice prsty užmouláme drobenku, kterou posypeme na ovoce.

Zapečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C dozlatova, cca 18 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Pečená kachní prsa s karlovarským knedlíkem a cuketovým zelím
další
Boloňské tartaletky z listového těsta
předchozí
Pečená kachní prsa s karlovarským knedlíkem a cuketovým zelím
další
Boloňské tartaletky z listového těsta

Přidejte svůj komentář