0 0
Kečup

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

2000 g rajčata
300 g cibule
280 g cukr krupice
100 ml jablečný ocet
7 ks hřebíček
4 ks bobkový list
4 kuličky nové koření
2 kyselá jablka
2 stroužky česnek
1 svitek skořice
1 lžíce sůl
1 lžíce sladká paprika
dle chuti chilli koření

Kečup

Rajčata obsahují lykopen, který se varem neničí, naopak jeho obsah a využití varem stoupá. Dobrá zpráva, chrání naši imunitu.

  • 160 min
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Rajčata nakrájíme na čtvrtky a hodíme do hrnce. Přidáme plátky cibule a čtvrtky neloupaných jablíček zbavených jádřince. Přihodíme bobkový list, nové koření, hřebíčky a skořici. Zvolna vaříme minimálně hodinu.

2
Hotovo

Pak přisypeme cukr, sůl, plátky česneku a okořeníme paprikou a chilli (pokud děláme pro děti, chilli vynecháme). Vaříme další hodinu. Pak přilijeme ocet a doladíme dle vlastních preferencí. Pokud bude ještě v tuto chvíli směs příliš řídká, ještě nějakou chvíli vaříme. Potom přecedíme a propasírujeme do čistého hrnce, který dále slabě zahříváme.

3
Hotovo

Vyvaříme menší skleničky s víčky a ještě do horkých kečup plníme. Okraje a víčka vytřeme čistou utěrkou namočenou v alkoholu (vodka, slivovice..). Naplněné skleničky vrátíme do horké vody, ve které jsme je vyvařili. Zaklopíme pokličkou a necháme takto zchladnout. Anebo zavaříme při 85 st. C 20 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Zeleninové soté s cizrnou
další
Zeleninový nákyp
předchozí
Zeleninové soté s cizrnou
další
Zeleninový nákyp

Přidejte svůj komentář