Semínko-ořechový chléb

0 0
Semínko-ořechový chléb

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Sypká směs
150 g ovesné vločky bezlepkáři bezlepkové ovesné nebo pohankové
130 g slunečnicová semínka
50 g dýňová semínka
30 g lískové oříšky
30 g mandle
30 g lněné semínko
10 g mák mletý
4 lžíce psyllium
1 lžička sůl
Tekutá směs
370 ml vlažná voda
3 lžíce kokosový olej
1 lžíce kukuřičný sirup nebo tekutý med

Psyllium je přírodní vláknina, která se získává z osemení jitrocele vejčitého.

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Recepty pro děti
  • Snadné a rychlé recepty
  • Top recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Ingredience

  • Sypká směs

  • Tekutá směs

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Do mísy odvážíme všechny suché ingredience s tím, že ořechy a větší semínka posekáme na malé kousky. Promícháme a přidáme směs ze sirupu, kokosového tuku a teplé vody. Všechno společně důkladně promísíme. Pokud je těsto hodně husté, přidáme ještě trošičku vody.

2
Hotovo

Formu na biskupský chlebíček vyložíme pečícím papírem nebo hojně vymažeme kokosovým tukem nebo máslem a překlopíme do ní těsto. Lžící namačkáme po celé ploše a povrch dokonale uhladíme. Těsto necháme aspoň 2 hodiny stát.

3
Hotovo

Troubu rozpálíme na 170 st. C a chléb s formou do ní vložíme. Pečeme asi 25 minut. Pak formu vytáhneme, chléb opatrně vyklopíme a vložíme zpátky do trouby na mřížku, kde pečeme ještě dalších cca 35 minut, až je krásně zlatý a vypečený. Po upečení bude na poklep znít dutě.

4
Hotovo

Tento výborný chleba jsem ochutnala u mé švagrové, která ho prý objevila na www.kitchenstory.cz.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Bramborové krokety
další
Tataráček z olomouckých tvarůžků

Přidejte svůj komentář