0 0
Smažená rýže s vejci, hráškem a kukuřicí

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Smažená rýže s vejci, hráškem a kukuřicí

Postup přípravy

Sdílet

Jasmínová rýže má po uvaření lepivou konzistenci a příjemnou, jasmínovou vůni. Není to však tím, že by byla aromatizovaná. Jasmínovou vůni má prostě od přírody. Pěstuje se v severním Thajsku, a to prý už pěkně dlouho – 6000 let!!!

Na 3 porce budeme potřebovat:

  • 280 g jasmínové rýže
  • 50 g mraženého hrášku
  • 50 g mražené kukuřice
  • 3 vejce
  • 2 lahůdkové cibulky
  • 1/2 lžičky červené kari pasty (nebo chilli koření)
  • 1 lžička kari koření
  • 1 plná lžíce kokosového tuku (nebo olej, ideálně sezamový)
  • sůl
  • sojová omáčka
  • 1 červená paprika

Postup:

Rýži propláchneme několikrát vlažnou vodou. Poslední vodu slijeme a doplníme jeden a půl násobkem vody nové. Rýži osolíme a uvaříme pod pokličkou, doměkka, cca 12 minut (máme-li plynový sporák, použijeme rozptylovač plamene). Cibulku omyjeme a nakrájíme na plátky. Papriku omyjeme a nakrájíme na kostičky.

Pokud máme pánev wok, je to ideální, v opačném případě si vystačíme s větší pánví nebo kastrolem. Takže do woku dáme vrchovatou lžíci kokosového tuku nebo nalijeme trochu oleje a zahřejeme. Přidáme kari koření a kari pastu a zpěníme. Vsypeme uvařenou rýži, kukuřici s hráškem a cibulku. Za stálého míchání opékáme. Vejce rozklepneme do skleničky a vidličkou rozšleháme. Vlijeme do rýže a mícháme až vejce ztuhnou. Ochutíme sojovkou a případně ještě solí. Na talíři posypeme kostičkami červené papriky.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Šťavnaté lososové filety se zeleninovým kuskusem
další
Chleba ve vajíčku
předchozí
Šťavnaté lososové filety se zeleninovým kuskusem
další
Chleba ve vajíčku

Přidejte svůj komentář