0 0
Smažená rýže s vejci, hráškem a kukuřicí

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Smažená rýže s vejci, hráškem a kukuřicí

    Postup přípravy

    Jasmínová rýže má po uvaření lepivou konzistenci a příjemnou, jasmínovou vůni. Není to však tím, že by byla aromatizovaná. Jasmínovou vůni má prostě od přírody. Pěstuje se v severním Thajsku, a to prý už pěkně dlouho – 6000 let!!!

    Na 3 porce budeme potřebovat:

    • 280 g jasmínové rýže
    • 50 g mraženého hrášku
    • 50 g mražené kukuřice
    • 3 vejce
    • 2 lahůdkové cibulky
    • 1/2 lžičky červené kari pasty (nebo chilli koření)
    • 1 lžička kari koření
    • 1 plná lžíce kokosového tuku (nebo olej, ideálně sezamový)
    • sůl
    • sojová omáčka
    • 1 červená paprika

    Postup:

    Rýži propláchneme několikrát vlažnou vodou. Poslední vodu slijeme a doplníme jeden a půl násobkem vody nové. Rýži osolíme a uvaříme pod pokličkou, doměkka, cca 12 minut (máme-li plynový sporák, použijeme rozptylovač plamene). Cibulku omyjeme a nakrájíme na plátky. Papriku omyjeme a nakrájíme na kostičky.

    Pokud máme pánev wok, je to ideální, v opačném případě si vystačíme s větší pánví nebo kastrolem. Takže do woku dáme vrchovatou lžíci kokosového tuku nebo nalijeme trochu oleje a zahřejeme. Přidáme kari koření a kari pastu a zpěníme. Vsypeme uvařenou rýži, kukuřici s hráškem a cibulku. Za stálého míchání opékáme. Vejce rozklepneme do skleničky a vidličkou rozšleháme. Vlijeme do rýže a mícháme až vejce ztuhnou. Ochutíme sojovkou a případně ještě solí. Na talíři posypeme kostičkami červené papriky.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Šťavnaté lososové filety se zeleninovým kuskusem
    další
    Chleba ve vajíčku

    Přidejte svůj komentář