0 0
Štrůdl z hlívy ústřičné

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

1 plát listové těsto
250 g hlíva ústřičná čistá váha očištěných plodnic
150 g šunka nebo uzený tempeh pro vegetariány
3 stroužky česnek
cibule
1 lžíce sojová omáčka
hrst pažitka
hrst petrželka
čerstvě mletý pepř
na potření vejce
na posypání kmín

Štrůdl z hlívy ústřičné

Trendy:

    Čerstvá hlíva ústřičná obsahuje mnoho cenných látek. Zejména glukany, které čistí a chrání naše buňky a navíc je prý významným elixírem mládí.

    • Středně náročné

    Ingredience

    Postup přípravy

    Sdílet

    Příprava krok za krokem

    1
    Hotovo

    Na oleji na pánvi orestujeme na kousky pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme na kostičky nakrájenou šunku a dále restujeme. Plodnice hlívy nakrájíme na kousky (nožičky nepoužíváme) a přidáme do pánve. Dochutíme sojovkou, pepřem a zelenými bylinkami. Ještě chvilku opékáme a stáhneme z plotny. Necháme zchladnout.

    2
    Hotovo

    Listové těsto rozvineme i s přiloženým pečícím papírem po stole a podélně doprostřed navrstvíme zchladlou houbovou náplň. Protější delší strany přehneme přes sebe a kratší konce přimáčkneme a podrhneme dospod. Potřeme vejcem a posypeme kmínem.

    3
    Hotovo

    Upečeme v troubě vyhřáté na 200 st. C dozlatova, cca 13 minut.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Hráškový krém s kopřivami a tofu krutony
    další
    Švestkové vločkové sušenky
    předchozí
    Hráškový krém s kopřivami a tofu krutony
    další
    Švestkové vločkové sušenky

    Přidejte svůj komentář