Ingredience
- 300 g zelený chřest
- 250 ml holandská omáčka
- 100 g sušená šunka
- 3 vejce
- 1 lžíce jablečný ocet
- sůl
- olej
Postup přípravy
Tato večeře byla neskutečná rychlovka. Už proto, že jsem zkusila koupit holandskou omáčku v krabičce. Nebylo to tedy tolik o vaření, ale logistice.
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Chřest opláchneme a rozložíme na napařovací síto. Položíme nad kastrol s vroucí vodou, zlehka osolíme a vaříme v páře cca 8 minut. |
2 Hotovo | Pánev vytřeme olejem a opečeme na ní dokřupava plátky sušené šunky. |
3 Hotovo | Holandskou omáčku nalijeme do malého kastrůlku a za stálého míchání metličkou na mírné teplotě ohřejeme. |
4 Hotovo | Připravíme si ztracená vejce. V kastrolu přivedeme k mírnému varu osolenou a okyselenou vodu. Když začne perlit, lžící v ní utvoříme pomalý vír a vejce vyklopíme do jeho středu. Vaříme 2,5 - 3 minuty. Pak vyndáme děrovanou naběračkou a necháme okapat na talířku. |
5 Hotovo | Pak už jenom rychle zkompletujeme a teplé podáváme. V mezičase jsem připravila v horkovzdušné fritéze topinky z bílého chleba. |