0 0
Chřest s holandskou omáčkou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
300 g zelený chřest
250 ml holandská omáčka
100 g sušená šunka
3 vejce
1 lžíce jablečný ocet
sůl
olej

Chřest s holandskou omáčkou

Trendy:
  • Zdravé recepty

Chřest je mistr v růstu. Má-li dobré podmínky, vyroste za den až o 15 cm.

  • 20 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Tato večeře byla neskutečná rychlovka. Už proto, že jsem zkusila koupit holandskou omáčku v krabičce. Nebylo to tedy tolik o vaření, ale logistice.

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Chřest opláchneme a rozložíme na napařovací síto. Položíme nad kastrol s vroucí vodou, zlehka osolíme a vaříme v páře cca 8 minut.

2
Hotovo

Pánev vytřeme olejem a opečeme na ní dokřupava plátky sušené šunky.

3
Hotovo

Holandskou omáčku nalijeme do malého kastrůlku a za stálého míchání metličkou na mírné teplotě ohřejeme.

4
Hotovo

Připravíme si ztracená vejce. V kastrolu přivedeme k mírnému varu osolenou a okyselenou vodu. Když začne perlit, lžící v ní utvoříme pomalý vír a vejce vyklopíme do jeho středu. Vaříme 2,5 - 3 minuty. Pak vyndáme děrovanou naběračkou a necháme okapat na talířku.

5
Hotovo

Pak už jenom rychle zkompletujeme a teplé podáváme. V mezičase jsem připravila v horkovzdušné fritéze topinky z bílého chleba.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Karbanátky s rakouským salátem
předchozí
Karbanátky s rakouským salátem

Přidejte svůj komentář