0 0
Frittata s cuketou a hráškem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
60 g mražený hrášek
40 g čedar
4 vejce
2 plátky šunka
1 malá cuketa
1 malá cibule
0,5 dl mléko
olivový olej
sůl
čerstvě mletý pepř

Frittata s cuketou a hráškem

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Snadné a rychlé recepty

Frittata je nadýchaná omeletka původem z Itálie. Její základ tvoří čerstvá vejce a ostatní přísady záleží na vlastní chuti.

  • 25 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Na frittatu použijte celokovovou pánev, která je vhodná i do trouby.

Recept je pro velikost pánve 22 cm.

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cibulku rozkrájíme na proužky, malou cuketku na kolečka. Na pánev nalijeme trochu oleje a cibulku na ní zpěníme. Když zesklovatí, přihodíme cuketu a orestujeme. Přidáme na kostičky nakrájenou šunku a také povolený hrášek. Do vyšší misky vyklepneme vejce, osolíme, opepříme a přilijeme mléko, Vidličkou prošleháme a vylijeme do pánve. Promícháme a cca 4-5 minut smažíme omeletu. Když začne od stran tuhnout, posypeme nastrouhaným sýrem. Pánvičku přendáme do trouby vyhřáté na 180 st. C (ideálně pod gril) a dopečeme cca 10 minut. Správná frittata je propečená a vzedmutá i uprostřed.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Křehký švestkový koláč s mákem
další
Banánový chlebíček bez mouky
předchozí
Křehký švestkový koláč s mákem
další
Banánový chlebíček bez mouky

Přidejte svůj komentář