0 0
Grilovaná hlíva ústřičná

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
700 g hlíva ústřičná
1 dl olej
1 lžíce citrónová šťáva
1 košatá větvička tymián
sůl

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Grilovaná hlíva ústřičná

Trendy:
  • 5 a méně!
  • Bezlepkové recepty
  • Vegetariánské

Hlíva ústřičná je bezvadná zdravá houba, která obsahuje glukany, jež pomáhají našim buňkám zbavit se nežádoucích látek.

  • 30 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Hlívu očistíme a odkrájíme plodnice. V misce smícháme olej, odraný tymián, citrónovou šťávu a trošku soli. Plodnice v marinádě namočíme, zlehka je všechny promícháme rukou, aby se všechny obalily a necháme aspoň půl hodiny odstát. Pak nasucho rozpálíme grilovací pánev a plodnice na ní vyskládáme jednu vedle druhé, aby se nedotýkaly. Z obou stran pečeme dozlatova. Pečením se plodnice smrsknou, tak vždycky můžeme další přidat.

2
Hotovo

Je možné ogrilovat hlívu také na pečícím papíře pod grilem v troubě nebo v grilu kontaktním.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Banánový chlebíček bez mouky
další
Jablečné bezlepkové muffiny
předchozí
Banánový chlebíček bez mouky
další
Jablečné bezlepkové muffiny

Přidejte svůj komentář