Ingredience
- 260 g jablkaspíš kyselá
- 150 g slunečnicová semínka
- 40 g třtinový cukr
- 30 g rozinky
- 3 lžíce olej
- 2 vejce
- 1 lžička skořice
- 1 lžička citrónová šťáva
- 1 lžička prášek do pečiva
- 0,5 lžičky jedlá soda
- špetka sůl
Na zdobení
- 60 g hustá zakysaná smetana
- 1 lžíce javorový sirup
- skořice
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Slunečnicová semínka rozdrtíme v sekáčku nebo mixéru na hrubost krupice. Jablíčka omyjeme, odstraníme jadérka a také rozsekáme v sekáčku nebo v mixéru (jablíčka mám ze zahrádky, tak neloupu). V míse smícháme rozmixovaná jablíčka, citrónovou štávu a promícháme. Přidáme cukr, olej, skořici, sůl, vejce a promísíme. Přisypeme slunečnicovou drť, sodu, prášek do pečiva a rozinky a ještě rychle stěrkou zamícháme. |
2 Hotovo | Použijeme-li silikonové muffiny (doporučuju), nevymazáváme. Muffinový plech vytřeme olejem nebo vyložíme papírovými košíčky. Těsto rozdělíme do 12 formiček. Naprosto geniální k tomuto účelu je zmrzlinová naběračka. Jedna zarovnaná naběračka do každého košíčku a jeden muffin jako druhý :) |
3 Hotovo |