• Snědeno.cz
  • Polévky
  • Kuřecí vývar s drožďovými knedlíčky nebo bezlepkovými drožďovými nočky
0 0
Kuřecí vývar s drožďovými knedlíčky nebo bezlepkovými drožďovými nočky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Vývar
z 1 kuřete kuřecí maso a skelet
1 cibule
1 mrkev
1 petržel
kus celer
4 kuličky nové koření
1 bobkový list
Na polévku
1 mrkev
1 petržel
kus celer
1 lžíce máslo
sůl
hladkolistá petrželka
Knedlíčky cca 22 ks
1 droždí
1 vejce
1 stroužek česnek
1 lžíce máslo
na zahuštění jemné ovesné vločky příp. podrcené lněné semínko, cca 40 g
dle chuti sypké polévkové koření Würzl
majoránka
čerstvě mletý pepř
muškátový květ

Kuřecí vývar s drožďovými knedlíčky nebo bezlepkovými drožďovými nočky

Trendy:
  • Maminčiny recepty

Moje babička vždycky říkávala, že silný kuřecí vývar je lepší než deset "dochtorů" a její drožďové knedlíčky jsou prostě k sežrání.

  • 255 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • Vývar

  • Na polévku

  • Knedlíčky cca 22 ks

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Kuřecí maso a skelet omyjeme studenou vodou a dáme do hrnce. Kartáčkem důkladně omyjeme petržel, mrkev a celer (loupat nemusíme) a přidáme k masu. Přihodíme oloupanou cibuli a koření. Zalijeme 1,5 litrem studené vody a přivedeme k varu. V této chvíli hrnec přendáme na nejmenší plotýnku a na úplně nejnižší teplotě táhneme min. 4 hodiny.

2
Hotovo

Mezitím si přípravíme ostatní. Mrkev, celer a petržel oškrábeme a nakrájíme na malé kostičky. Na pánvičce na troše másla je orestujeme.

3
Hotovo

V malém kastrolku rozehřejeme máslo a rozdrobíme na něj droždí. Přidáme prolisovaný česnek, koření a když droždí trochu zchladne, přidáme i vejce. Rozmícháme a zahustíme ovesnými vločkami. Nepodlehneme pokušení jich dát hned zpočátku moc, protože vločky po chvilce stání nabobtnají a směs zahustí. Lžičkou pak nabíráme kousky a v dlaních válíme kuličky.

4
Hotovo

Hotový vývar scedíme, obereme do něj maso a lehce osolíme. Knedlíčky můžeme zavařit přímo do polévky nebo je uvařit zvlášť. Hotové jsou, když vyplavou na povrch + minuta. Na talíře rozdělíme orestovanou zeleninu, přelijeme vývarem s masem, přidáme knedlíčky a posypeme posekanou petrželkou.

5
Hotovo

Můžeme udělat též bezlepkovou variantu, jen místo vloček droždí zahustíme podrcenými lněnými semínky. Směs se bude zdát ještě řidší. Necháme ji cca 20-30 minut odstát a pak nabíráme 2 lžičkami nočky zavařit, které zavařujeme do vody. Vaří se stejně jako knedlíčky.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Jablečné bezlepkové muffiny
další
Restovaná kuřecí játra s mandlemi a brokolicí
předchozí
Jablečné bezlepkové muffiny
další
Restovaná kuřecí játra s mandlemi a brokolicí

Přidejte svůj komentář