Ingredience
- 600 g krůtí prso
 Marináda
- 5 lžic sojová omáčka
 - 4 lžíce olej
 - 3 lžíce zelená kari pasta
 - 3 stroužky česnek
 - 1 lžíce tamarindová omáčkapříp. limetovou šťávu
 - 1 lžíce medpříp. cukr
 - 1 lžíce strouhaný zázvor
 - 1 lžíce sriracha omáčkapříp. chilli
 Do omáčky
- 200 ml drůbeží vývar
 - 100 ml kokosové mléko
 - 1 lžíce Gustin
 - 8 cherry rajčátka
 - 4 jarní cibulka
 Příloha
- 1 menší hrnek jasmínová rýže
 - sůl
 
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo  | Nastrouháme zázvor, prolisujeme česnek a smícháme s ostatními přísadami na marinádu. Maso očistíme od tučných kousků a blanek a nakrájíme na nudličky. Promícháme s marinádou a necháme hodinu stát.  | 
2 Hotovo  | Rajčata překrájíme napůl a cibulku na větší kolečka. Drůbeží vývar smícháme s Gustinem. Propláchneme rýží, doplníme jeden a půl násobkem vody čisté, osolíme a dáme vařit. Nejdřív zprudka a když začne bublat, teplotu stáhneme. Vaříme celkem 12 minut.  | 
3 Hotovo  | Když se začne rýže vařit, můžeme začít s přípravou masa. Bude to trvat cca 8 minut. Rozpálíme pánev, kápneme do ní trošičku oleje a vyklopíme maso. Zprudka opečeme z všech stran. Jen tak, aby se zatáhlo, ale ne zcela propeklo. Zalijeme vývarem s Gustinem, promícháme, přidáme kokosové mléko, cibulku a rajčata a necháme dvě minutky probublat.  | 











