0 0
Krůtí roláda s pistáciemi

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

800 g krůtí prso
20 g máslo
10 plátků pancetta parmská šunka, tyrolská slanina, anglická slanina...
2 stroužky česnek
1 ks cibule
olej
Náplň
100 g krůtí prso odkrojky z masa na roládu
40 g Gouda
40 g pistácie
20 g máslo změklé
2 plátky parmská šunka
1 lžíce strouhanka
1 lžíce plnotučná hořčice
čerstvě mletý pepř
špetka sůl
Bramborová kaše
6 ks brambory
30 g máslo
cca 1,5 dl mléko
sůl
Kapustičky
250 g růžičková kapusta
20 g máslo
2 stroužky česnek
olivový olej
čerstvě mletý pepř
sůl

Krůtí roláda s pistáciemi

Trendy:
  • Do plavek s chutí
  • Masožrout
  • Zdravé recepty

Pistácií si nikdy nedělejte extrémní zásoby, protože jsou údajně silně hořlavé a můžou se ve větším množství sami i vznítit :P

  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • Náplň

  • Bramborová kaše

  • Kapustičky

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

S přípravou tohoto jídla začneme už v masně :P. Pokud nejste zběhlí v porcování masa, je rozumné požádat řezníka, aby vám roládu nařezal.

2
Hotovo

Nařezanou roládu rozložíme na větším prkénku a případně přečuhující kousky okrájíme a použijeme do náplně. Pak maso přesuneme na talíř, po prkénku rozložíme buď freshfólii nebo pečící papír. Po ploše položíme vedle sebe plátky slaniny tak, aby se kouskem kraje překrývaly. Na ně opět rozložíme krůtí plát. Potřeme jej jemně hořčicí.

3
Hotovo

Do sekáčku nebo mixéru dáme rozmixovat kousky masa, sýr, větší část pistácií, máslo a slaninu. Jen lehounce osolíme, protože jak sýr, tak slanina jsou slané. Také opepříme. Promícháme se strouhankou a směs navrstvíme doprostřed masa. Navrch naklademe zbytek celých pistácií. Pomocí fólie maso svineme a ovážeme potravinářským provázkem.

4
Hotovo

Do zapékací misky nalijeme trošku oleje, vložíme roládu, obsypeme nahrubo nakrájenou cibulí a česnekem, podlijeme deci vody, přikryjeme alobalem a dáme do trouby vyhřáté na 160 st. Pečeme cca hodinku. Pak alobal odstraníme, roládu polijeme výpekem, zvýšíme teplotu na 190 st. C a upečeme dozlatova, cca 15 minut. Pekáček vyndáme, do šťávy vložíme kousek másla, přikryjeme alobalem a necháme ještě 10 minut stát. Pak odstraníme provázek a nakrájíme na plátky.

5
Hotovo

Brambory oloupeme a uvaříme ve slané vodě doměkka. Vodu slijeme, v bramborách necháme rozpustit máslo a přilijeme ohřáté mléko. Šťouchadlem rozdrtíme na kaši, připadně dosolíme.

6
Hotovo

Kapustičky očistíme, opláchneme a vložíme do osolené vroucí vody. Vaříme 8 minut a pak propláchneme studenou vodou. Česnek nakrájíme na plátky a orestujeme na másle dorůžova. Přidáme slité kapustičky, osolíme a opepříme. Prohodíme s máslem a česnekem, abychom je opět zahřáli.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Švestkové vločkové sušenky
další
Zeleninový salát s uzeným tempehem

Přidejte svůj komentář