0 0
Mac and cheese

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
500 g chlazené těstoviny nebo 380 g sušených
sůl
Omáčka
500 ml mléko
300 g čedar oranžový
100 ml šlehačka
40 g máslo
20 g hladká mouka
dle chuti Chipotle vločky

Mac and cheese

Trendy:
  • Vegetariánské

Chipotle vločky nejsou nutné, ale dodají jídlu pikantní uzený šmrnc.

  • 25 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

  • Omáčka

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Nastrouháme sýr na hrubém struhadle. V osolené vodě uvaříme těstoviny dle návodu.

2
Hotovo

Mezitím v kastrolu rozpustíme máslo a když začne pěnit, zaprášíme moukou. Usmažíme světlou jíšku a metličkou do ní vmícháme mléko se šlehačkou a chipotle vločky. Stále promícháváme a zahříváme, až nám vznikne hladký bešamel. Ještě asi 3 minuty povaříme. Pad vsypeme nastrouhaný sýr a ještě chvíli mícháme a zahříváme, až vznikne krémová omáčka. Ochutnáme, jestli je přiměřeně slaná a případně přisolíme. Pak k ní vyklopíme zcezené těstoviny a zamícháme a podáváme.

Kuba

Už jako mrňous jsem se motal mamce v kuchyni. Stál jsem na židli u kuchyňské linky a "radil", co má dát do kastrolu. Ve dvou letech jsem prý tvrdil, že budu "tuchažem" a ve čtyřech upřesnil, že budu "nejlepším kuchařem na světě". Kuchařina prostě byla můj dětský sen. Kuchařem jsem se vyučil a už 2 roky sbírám zkušenosti z českých provozoven. Nakoukl jsem i pod pokličky rakouského hotelu, ale můj pobyt tam předčasně ukončila koronakrize.

předchozí
Matcha sušenky
další
Pudinkový pohár
předchozí
Matcha sušenky
další
Pudinkový pohár

Přidejte svůj komentář