0 0
Mrkvové rohlíčky s povidly bezvaječné

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Těsto
250 g hladká mouka
125 g mrkev
80 g máslo
20 g bílý jogurt
1/2 prášek do pečiva
špetka sůl
Náplň
10 vrchovatých lžiček švestková povidla
2 lžičky chia semínka

Mrkvové rohlíčky s povidly bezvaječné

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla
  • Recepty pro děti

Povidla se vaří bez přídavku cukru. Ovoce proto musí být hodně vyzrálé, případně přešlé prvním mrazíkem.

  • Středně náročné

Ingredience

  • Těsto

  • Náplň

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

V míse smícháme mouku se solí a práškem do pečiva. Přidáme nastrouhanou mrkev, na kousky nakrájené máslo a jogurt a vypracujeme měkké nelepivé těsto. Rozdělíme jej na dvě části a z každé vyválíme válečkem stejnoměrnou placku. Tu překrojíme rádýlkem napůl a pak ještě na čtvrtiny a osminy. Na širší konec vzniklých trojúhelníků dáme lžičku povidel smíchaných se semínky a zatočíme do rohlíčků. Na plech klademe tak, aby směrem dolů bylo těsto krajových špiček, aby nám povidla nevytekla.

2
Hotovo

Upečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C dozlatova, cca 20 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Krémové risotto s hráškem a pancettou
další
Budapešťská pomazánka

Přidejte svůj komentář