0 0
Krémové risotto s hráškem a pancettou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

450 g rýže Arborio
70 g mražený hrášek
40 g máslo
30 g parmazán
4 kostky zeleninový bio bujón
3 stroužky česnek
2 půlcentimetrové plátky pancetta
2 dl bílé víno
1 l horká voda
1 ks cibule
olivový olej
hrst čerstvé arašídy
na zdobení čerstvá bazalka

Krémové risotto s hráškem a pancettou

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Masožrout
  • Snadné a rychlé recepty
  • Zdravé recepty

Správně uvařené italské risotto
je krémové a smetanové,
s oddělenými zrníčky. Rýže je však vařena al dente - na skus.

  • 40 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Pancettu nakrájíme na kostičky. Čtvrtinu množství použijeme přímo do risotta a zbytek na zdobení.

2
Hotovo

Ve větším kastrolu rozehřejeme olej a orestujeme na něm na drobno nakrájenou cibuli, menší část pancetty a pokrájený česnek. V jiném malém kastrolku zahřejeme litr vody, ve které rozpustíme bujónové kostky. Když zesklovatí cibule, přisypeme suchou rýži (neoplachujeme) a za stálého míchání chvíli opékáme. Potom přilijeme víno a necháme vydusit. Poté opakovaně přidáváme po troškách vývar, vždy promícháme, přiklopíme a dusíme pod pokličkou. Když je rýže už trochu měkčí, přidáme opláchnutý hrášek. A opět postupně přiléváme vývar a dusíme. Od rýže neodcházíme, jde doslova o vteřiny. Rýže se nesmí převařit, ale musí zůstat tužší na skus. Úplně nakonec vmícháme nastrouhaný sýr a přidáme máslo. Dolijeme ještě zbytek vývaru a stáhneme ze sporáku.

3
Hotovo

Na pánvi na trošce oleje orestujeme zbytek pancetty a oříšků. Použijeme na ozdobení na talíři.

Kuba

Už jako mrňous jsem se motal mamce v kuchyni. Stál jsem na židli u kuchyňské linky a "radil", co má dát do kastrolu. Ve dvou letech jsem prý tvrdil, že budu "tuchažem" a ve čtyřech upřesnil, že budu "nejlepším kuchařem na světě". Jak to dopadne, to ještě nevím, ale už 2 roky kuchařinu studuju :D

předchozí
Těstovinový salát s tuňákem
další
Mrkvové rohlíčky s povidly bezvaječné

Přidejte svůj komentář