0 0
Mrkvový dortík s ovesnými vločkami

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
170 g mrkev
150 g kyselé jablko
100 g jemné ovesné vločky
85 g olej
70 g špaldová mouka
60 g třtinový cukr
30 g vlašské ořechy
4 lžíce citrónová šťáva
1 lžíce jedlá soda zarovnaná
1 vejce
1 lžička skořice
vanilka
špetka sůl
A ještě
150 g mascarpone
80 g čerstvý sýr typ Philadelphia
20 g moučkový cukr
1 lžíce citrónová šťáva
výrazná marmeláda

Mrkvový dortík s ovesnými vločkami

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

První recept na "carrot cake" vyšel v roce 1827 v Anglii
ve francouzské kuchařce,
jejímž autorem byl
Antoine Beauvilliers.

  • 55 min
  • Porcí: 8
  • Snadné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Malá dortová forma o průměru 17 cm

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Mrkev a jablíčka omyjeme, oloupeme a odstraníme jadérka z jablek. Mrkev nastrouháme najemno a jablka nahrubo. Dáme do mísy. Přikápneme citrónovou šťávu, olej, zasypeme cukrem, kořením, přidáme vanilku (třeba esenci) a vklepneme vajíčko. Promícháme. Vločky trochu podrtíme v sekáčku, smícháme s moukou, sodou, posekanými ořechy a špetkou soli. Přisypeme do misky a stěrkou jen rychle promísíme.

2
Hotovo

Dno dortové formy vyložíme pečícím papírem a boky vymažeme máslem. Těsto do formy nalijeme a vložíme do trouby vyhřáté na 170 st. C. Pečeme cca 40 minut. Po této době vyzkoušíme doprostřed korpusu zapíchnout špejli. Pokud na ní po vytažení nebude nalepené těsto, je upečeno. Dortík vytáhneme z trouby a necháme chvíli vydýchat. Pak odstraníme obruč a necháme zchladnout.

3
Hotovo

Vychladlý dort podélně rozkrojíme a uprostřed natřeme poctivou vrstvou výrazné marmelády. Na marmeládu ještě natřeme krém vyšlehaný z mascarpone, sýru, citrónové šťávy a moučkového cukru. Dortík zase spojíme dohromady a zbytkem krému jej pomažeme shora i kolem dokola. Navrch ozdobíme dle přání a můžeme poprášit mletou skořicí.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Krůtí směs s kokosovým mlékem
další
Kuskus se šunkou a paprikou
předchozí
Krůtí směs s kokosovým mlékem
další
Kuskus se šunkou a paprikou

Přidejte svůj komentář