Ingredience
- 1 střední vařená červená řepacca 200 g v syrovém stavu
 - 200 g hladká mouka
 - 100 g cukr krupice s vanilkou
 - 100 g bílý jogurt
 - 90 ml rostlinný olej
 - 10 g prášek do pečiva
 - 10 g kakao
 - 5 g perníkové koření
 - 2 vejce
 - 2 lžíce citrónová šťáva
 - špetka sůl
 - vanilka
 Na ozdobení
- marmeládaideálně malinová nebo jahodová
 - 80 g čokoládové čočky
 - 1 lžička kokosový tuk
 - lyofilizované maliny
 
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo  | Vejce vyklepneme do šlehací nádoby, zasypeme cukrem, přidáme špetku soli a vanilku. Vyšleháme nadýchanou pěnu. Přilijeme olej, přidáme jogurt, citrónovou šťávu a ještě chvíli šleháme. Pak už jen stěrkou vmícháme jemně nastrouhanou uvařenou řepu. Zasypeme moukou, kakaem, perníkovým kořením a práškem do pečiva. Zlehka promísíme.  | 
2 Hotovo  | Formu vyložíme pečícím papírem (nebo vymažeme silně máslem a vysypeme polohrubou moukou) a vlijeme do ní těsto. Rozprostřeme po celé ploše a vložíme do trouby vyhřáté na horní/spodní ohřev na 180 st. C. Pečeme cca 40 minut. Poté zapíchneme špejli doprostřed buchty a pokud bude po vytažení suchá, je hotovo. Necháme chviličku stát ve formě a vyjmeme.  | 
3 Hotovo  | 









