0 0
Špagety carbonara

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
300 g špagety
100 g pancetta nebo libová slanina
100 g pecorino
4 žloutek
3 stroužky česnek
sůl
čerstvě mletý pepř
olivový olej

Špagety carbonara

Trendy:
  • Masožrout
  • Snadné a rychlé recepty

Spaghetti alla carbonara jsou
v překladu špagety po uhlířsku. Po druhé světové válce se staly italským národním jídlem.

  • 30 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Pecorino nastrouháme na jemném struhadle a smícháme se žloutky. Přivedeme k varu větší množství vody. Když začne bublat, přidáme lžičku soli a opět uvedeme k varu. Do silně vroucí vody vložíme špagety a vaříme dle návodu tak, aby zůstaly "al dente".

2
Hotovo

Pancettu rozkrájíme na kostičky a vložíme jí do vyšší pánve na trochu olivového oleje. Česnek oloupeme a plochou nože rozmáčkneme. Stroužky přidáme do pánve. Za velmi častého míchání opékáme dozlatova. Když se začne pancetta napalovat, kápneme do pánve 3 lžíce vody z těstovin a dále restujeme. Před následným přidáním špaget stroužky česneku odstraníme z pánve.

3
Hotovo

Uvařené špagety přendáme do pánve s trošičkou vody, ve které se vařily a ihned zalijeme směsí sýra a žloutků. Vidličkami přehazujeme a mícháme, aby se špagety obalily. Můžeme ještě kápnout trošku vody z těstovin, aby špagety zůstaly lesklé a hebké. Ihned podáváme. Na talíři ozdobíme drceným pepřem.

Kuba

Už jako mrňous jsem se motal mamce v kuchyni. Stál jsem na židli u kuchyňské linky a "radil", co má dát do kastrolu. Ve dvou letech jsem prý tvrdil, že budu "tuchažem" a ve čtyřech upřesnil, že budu "nejlepším kuchařem na světě". Jak to dopadne, to ještě nevím, ale už 2 roky kuchařinu studuju :D

předchozí
Sekaná s bramborovou kaší
další
Pizza s masovým korpusem
předchozí
Sekaná s bramborovou kaší
další
Pizza s masovým korpusem

Přidejte svůj komentář