0 0
Bazalkový krém s parmazánovými chipsy

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
2 větší brambory
2 kostky zeleninový bio bujón nebo vývar
2 stroužky česnek
1 dl šlehačka
1 cibule
1 svazek bazalka
čerstvě mletý pepř
olivový olej
Chipsy
40 g parmazán

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Bazalkový krém s parmazánovými chipsy

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské

Bazalka je prima bylinka na trávení. Navíc je to přírodní nervové tonikum a pomáhá při nervozitě.

  • 25 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • Chipsy

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cibuli a česnek posekáme nadrobno a orestujeme na troše oleje. Přihodíme oloupané a pokrájené brambory, chvíli zarestujeme a zalijeme 1,2 litru horké vody. Přidáme rozdrobený bujón a pepř. Povaříme do změknutí brambor. Bazalku, včetně stonků, omyjeme, osušíme a vhodíme do horké polévky. Stáhneme z plotny, rozmixujeme a zjemníme šlehačkou.

2
Hotovo

V době, kdy se vaří základ na polévku, upečeme chipsy. Sýr nastrouháme najemno a na plech vyložený pečícím papírem navrstvíme malé hromádky sýra. Vložíme do trouby rozpálené na 180 st. C a cca 10 minut pečeme. Sýr se rozpustí, lehce zrůžoví a utvoří placičky. Ty použijeme k ozdobení polévky na talířích.

Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky Revue.

Kuba

Už jako mrňous jsem se motal mamce v kuchyni. Stál jsem na židli u kuchyňské linky a "radil", co má dát do kastrolu. Ve dvou letech jsem prý tvrdil, že budu "tuchažem" a ve čtyřech upřesnil, že budu "nejlepším kuchařem na světě". Jak to dopadne, to ještě nevím, ale už 2 roky kuchařinu studuju :D

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Saltimbocca s hráškovým pyré
další
Sicilské cannoli s jahodovým krémem
předchozí
Saltimbocca s hráškovým pyré
další
Sicilské cannoli s jahodovým krémem

Přidejte svůj komentář