Ingredience
- 2 větší brambory
- 2 kostky zeleninový bio bujónnebo vývar
- 2 stroužky česnek
- 1 dl šlehačka
- 1 cibule
- 1 svazek bazalka
- čerstvě mletý pepř
- olivový olej
Chipsy
- 40 g parmazán
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Cibuli a česnek posekáme nadrobno a orestujeme na troše oleje. Přihodíme oloupané a pokrájené brambory, chvíli zarestujeme a zalijeme 1,2 litru horké vody. Přidáme rozdrobený bujón a pepř. Povaříme do změknutí brambor. Bazalku, včetně stonků, omyjeme, osušíme a vhodíme do horké polévky. Stáhneme z plotny, rozmixujeme a zjemníme šlehačkou. |
2 Hotovo | V době, kdy se vaří základ na polévku, upečeme chipsy. Sýr nastrouháme najemno a na plech vyložený pečícím papírem navrstvíme malé hromádky sýra. Vložíme do trouby rozpálené na 180 st. C a cca 10 minut pečeme. Sýr se rozpustí, lehce zrůžoví a utvoří placičky. Ty použijeme k ozdobení polévky na talířích. |