0 0
Bulgur s pečenými ořechy a modrým plísňovým sýrem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Bulgur s pečenými ořechy a modrým plísňovým sýrem

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Bulgur je pšenice, která se namočí, nechá naklíčit, pak se usuší, uvaří v páře, zase se usuší a nakonec nahrubo nadrtí. Výsledkem je lehce stravitelná příloha.

  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Do kastrolu nasypeme 1 díl bulguru a zalijeme 2 díly vody. Osolíme, promícháme a uvaříme dle návodu, cca 10 minut.

2
Hotovo

Vylouskáme vlašské ořechy, pokrájíme na kousky a orestujeme na olivovém oleji s pokrájenými chilli papričkami a solí. Hrášek povaříme 4 minuty v osolené vodě. Ředkvičky omyjeme, překrájíme na půlky a ostrým nožem nakrájíme na velmi tenká kolečka. Sýr nakrájíme na kostičky a kůru z omytého bio citrónu nastrouháme najemno.

3
Hotovo

Do uvařeného bulguru vmícháme orestované ořechy s chilli papričkami i s olejem. Přidáme povařený hrášek, citrónovou kůrou a ředkvičky. Dle chuti dosolíme. Na talíři posypeme nakrájeným sýrem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Barevný salát z pečené zeleniny
další
Zelené smoothie

Přidejte svůj komentář