Ingredience
Lívanečky 15 ks
- 200 g mléko
 - 130 g celozrnná pšeničná mouka
 - 50 g hladká mouka
 - 40 g cukr
 - 15 g oruby
 - 1 ks vejce
 - 1 lžička prášek do pečiva
 - prášek, dřeň, aroma.... vanilka
 - špetka sůl
 - olej
 A ještě
- 200 ml voda
 - 5 ks jablka
 - 1 ks celá skořice
 - 1 lžička cukr
 - prášek, dřeň, aroma.... vanilka
 - 1/2 s pravou vanilkou vanilkový pudink
 - špetička sůl
 - na ozdobu zakysaná smetana
 
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo  | Do mísy dáme vejce s cukrem a vyšleháme metličkou. Přidáme mléko a všechny ostatní ingredience. Umícháme vláčné těsto. Na rozpálenou palačinkovou pánev nakapeme trochu oleje a malou naběračkou tvoříme malé lívanečky. Smažíme z obou stran dozlatova.  | 
2 Hotovo  | Jablka omyjeme, rozkrájíme na čtvrtky, odstraníme jádřince a oloupeme. Nakrájíme na kostičky a nasypeme do kastrolu. Přidáme špetku soli, cukr, skořici a půl deci vody. Pod pokličkou udusíme doměkka. Ve zbylé vodě rozmícháme pudink a přilijeme k jablíčkům. Vaříme do zhoustnutí. Na lívanečky navrstvíme dušená jablka a ozdobíme lžičkou zakysané smetany.  | 













