0 0
Houbová sekaná

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
330 g směs hub např. kozák a hlíva
cca 50 g jemné ovesné vločky
50 g kešu
50 g máslo
3 stroužky česnek
2 ks rohlík
2 ks vejce
1 ks cibule
cca 1 dl mléko
hrst čerstvý špenát nebo kadeřávek
sypké polévkové bio koření
kmín
čerstvě mletý pepř
sůl

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Houbová sekaná

Trendy:
  • Vegetariánské

Houby mají rády déšť, ale nemá cenu se pro ně do lesa vydat hned po dešti. Než začnou růst, trvá to pár dní.

  • 75 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Rohlíky nalámeme do misky a pokropíme mlékem. Houby očistíme a nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme na kostičky.

2
Hotovo

Do vyšší pánve dáme 2/3 odměřeného másla a orestujeme na něm pokrájenou cibuli. Přidáme houby, sůl, pepř, kmín a restujeme. Po pár minutkách přidáme prolisovaný česnek, posekané kešu a špenát. Ještě dvě minuty restujeme a stáhneme z ohně. Přidáme vymačkané rohlíky a vejce. Pořádně promícháme, zahustíme vločkami a přelijeme do formy na biskupský chlebíček, kterou jsme vyložili pečícím papírem (nebo vymastili máslem a vysypali hrubou moukou). Navrch poklademe, na plátky rozkrájený, zbytek másla.

3
Hotovo

Pečeme dozlatova v troubě vyhřáté na 180 st. C, cca 45-50 minut.

4
Hotovo

Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky revue.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Cuketová krémová polévka se špenátovými chipsy
další
Ostružinové želé bonbóny
předchozí
Cuketová krémová polévka se špenátovými chipsy
další
Ostružinové želé bonbóny

Přidejte svůj komentář