0 0
Houbová sekaná

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
330 g směs hub např. kozák a hlíva
cca 50 g jemné ovesné vločky
50 g kešu
50 g máslo
3 stroužky česnek
2 ks rohlík
2 ks vejce
1 ks cibule
cca 1 dl mléko
hrst čerstvý špenát nebo kadeřávek
sypké polévkové bio koření
kmín
čerstvě mletý pepř
sůl

Houbová sekaná

Trendy:
  • Vegetariánské

Houby mají rády déšť, ale nemá cenu se pro ně do lesa vydat hned po dešti. Než začnou růst, trvá to pár dní.

  • 75 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Rohlíky nalámeme do misky a pokropíme mlékem. Houby očistíme a nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme na kostičky.

2
Hotovo

Do vyšší pánve dáme 2/3 odměřeného másla a orestujeme na něm pokrájenou cibuli. Přidáme houby, sůl, pepř, kmín a restujeme. Po pár minutkách přidáme prolisovaný česnek, posekané kešu a špenát. Ještě dvě minuty restujeme a stáhneme z ohně. Přidáme vymačkané rohlíky a vejce. Pořádně promícháme, zahustíme vločkami a přelijeme do formy na biskupský chlebíček, kterou jsme vyložili pečícím papírem (nebo vymastili máslem a vysypali hrubou moukou). Navrch poklademe, na plátky rozkrájený, zbytek másla.

3
Hotovo

Pečeme dozlatova v troubě vyhřáté na 180 st. C, cca 45-50 minut.

4
Hotovo

Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky revue.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Vege segedín z uzeného tempehu
další
Houbové koření
předchozí
Vege segedín z uzeného tempehu
další
Houbové koření

Přidejte svůj komentář