0 0
Kapustový nákyp se slaninou a slzovkou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
0.5 hlávky kapusta
150 ml mléko
125 g anglická slanina
70 g čedar
60 g polohrubá mouka
50 g slzovka v suchém stavu
30 g máslo
3 vejce
3 stroužky česnek
1 cibule
1 lžička prášek do pečiva
sůl
majoránka
čerstvě mletý pepř
muškátový oříšek
Na formu
máslo
strouhanka
Salát
4 červená paprika tenkostěnná
2 jarní cibulka
1 lžíce agávový sirup
1 lžička hořčice kremžská
0.5 citrónu citrónová šťáva
stejné množství jako šťáva olivový olej
špetka sůl

Kapustový nákyp se slaninou a slzovkou

Trendy:
  • Zdravé recepty

Kapusta je opomíjená zelenina, nicméně je to vitamínový skvost. A pokud k ní navíc přidáme ještě slzovku, máme na talíři medicínský poklad.

  • 75 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • Na formu

  • Salát

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Slzovku propláchneme a na hodinu namočíme do vody. Pak ji uvaříme v osolené vodě doměkka, cca 40 minut (uvařím jí vždy víc a zbytek zamrazím v zavakuovaném sáčku na příští použití). Scedíme.

2
Hotovo

Z kapusty odtrhneme větší listy, opláchneme a osušíme, srdíčko rozkrojíme napůl. Vše dáme na pařák a vaříme v páře cca 6 minut. Do pánve vysypeme nakrájenou slaninu a zakápneme lžící vody. Zahříváme, až se voda vypaří a začne se uvolňovat tuk ze slaniny. Opečeme dozlatova.

3
Hotovo

Přidáme posekanou cibuli a česnek a restujeme dokud není cibule sklovitá. Pak přidáme uvařenou slzovku, nahrubo nastrouhaný sýr, máslo a stáhneme z plotny. Necháme máslo rozpustit. Osolíme, okořeníme.

4
Hotovo

Mléko smícháme se žloutky, moukou, pečícím práškem a metličkou prošleháme. Základ z pánvičky přendáme do velké mísy, přidáme pokrájenou kapustu a zalijeme mléčnou směsí. Promícháme.

5
Hotovo

Zapékací formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. K bílkům přidáme špetku soli a vyšleháme tuhý, ale ještě vláčný sníh. Opatrně vmícháme do připravené směsi a vše vyklopíme do zapékací formy. Povrch uhladíme a pečeme v troubě předehřáté na 170 st. C (horkovzduch) dozlatova, cca 45 minut. Na prvních 20 min pečení formu zakryjeme alobalem.

6
Hotovo

Papriky omyjeme, osušíme, odstraníme semínka a nakrájíme na kousky. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka a přidáme k paprikám. Z ostatních přísad vyšleháme vidličkou emulzi a promícháme se zeleninou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Celerová pomazánka
další
Ořechová buchta
předchozí
Celerová pomazánka
další
Ořechová buchta

Přidejte svůj komentář