0 0
Kuřecí směs na způsob pad thai

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
350 g kuřecí prsa
200 ml kuřecí vývar
60 g pražené arašídy
2 vejce
2 stroužky česnek
2 jarní cibulka
2 lžíce sojová omáčka
1 mrkev
1 limeta ideálně nahradit tamarindovou omáčkou
1 zarovnaná lžíce třtinový cukr
1 cibule
dle chuti chilli vločky ideálně čerstvé
1 lžička sušený zázvor ideálně čerstvý cca 2 cm
kokosový olej
na ozdobení čerstvý koriandr
Příloha
150 g jasmínová rýže ideálně ploché rýžové nudle
sůl

Kuřecí směs na způsob pad thai

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty
Kuchyně:
  • 35 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

  • Příloha

Postup přípravy

Sdílet

Mohlo to být takové bezva pad thai, kdybych nepodcenila přípravu :). Mysl mi zastínila nudící se limeta v lednici a to, že jsem v obchodě objevila čerstvý koriandr. A už se mi v hlavě rozvířil plán, jak se blýsknu naší oblíbenou asijskou pochoutkou. Jenže když došlo na lámání chleba, zjistila jsem, že jsem nekoupila čerstvý zázvor a chilli papričku (ty nahradila sušená varianta) a ploché rýžové nudle (vzala jsem na milost jasmínovou rýži).

Tamarindová omáčka u nás není úplně běžná a ta, kterou jsem si přivezla z Thajska už došla. Takže jsem jí nahradila limetovou šťávou. To mi nepřijde úplně špatně. Když jsem totiž v Chiang Mai absolvovala kurz vaření, specialně na náhradu tamarindu jsem se ptala. Lektor mi tenkrát odpověděl, že lze limetovou šťávou nahradit, ale že je to škoda, že se z ní zbytečně vyvaří vitamín C.

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Jako u všech asijských jídel je nezbytné si vše připravit dopředu. Cibuli nakrájíme na nudličky, česnek rozmáčkneme plochou nože a posekáme, mrkev nastrouháme na nudličky, jarní cibulku nakrájíme na kousky. Maso očistíme od tučných a blanitých částí a nakrájíme na nudličky. A také si zahřejeme trochu vývaru.

2
Hotovo

Zároveň si dáme vařit rýži. Několikrát jí propláchneme studenou vodou, pak doplníme jeden a půl násobkem vody čisté, osolíme, přikryjeme pokličkou a uvaříme doměkka, cca 12 minut celkem. V případě použití rýžových nudlí se řídíme návodem na obalu.

3
Hotovo

Pak si na pánvi rozpálíme trochu oleje s třtinovým cukrem (preferuju nepřilnavou), kdo má plynový sporák a wok, je to ta nejlepší varianta. Do oleje dáme nakrájené maso a velmi krátce necháme zatáhnout. Naběračkou odhrneme ke straně a na uvolněné místo přemístíme cibuli s česnekem a mrkev. Okořeníme zázvorem, chilli vločkami a trochou soli. Zase krátce zarestujeme a odhrneme. Na uvolněné místo vylijeme rozkvedlaná vejce, krátce necháme srazit a promícháme s ostatními ingrediencemi.

4
Hotovo

Zakápneme vývarem, sojovkou a šťávou z půlky limety. Zase krátce zahřejeme, stáhneme z plotny a servírujeme bohatě ozdobené koriandrem a limetovými měsíčky na dochucení.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Špenátový koláč – quiche
další
Pomazánka ze slaných sardelek
předchozí
Špenátový koláč – quiche
další
Pomazánka ze slaných sardelek

Přidejte svůj komentář